Fleet Festival 2022: het eerste Nederlandse muziekfestival op boten

Nederland is een gloednieuw tweedaags muziekevenement rijker. En niet alleen dat: Nederland is daarmee meteen óók een gloednieuw festivalconcept rijker. Want op zaterdag 27 augustus en zondag 28 augustus vindt de eerste editie van het unieke Fleet Festival plaats. Het festival heeft een spectaculaire locatie: op en rondom het tropische Fleet Island in het Markermeer nabij Amsterdam.

Say what?!?

Jazeker! In het laatste weekend van augustus varen verschillende boten naar het bounty eiland middenin het Markermeer. Vanaf de achterzijde van Amsterdam Centraal (het IJ) vertrekken er 12 partyboten met duizenden festival- en party liefhebbers aan boord. Op dat eiland (met palmbomen, een beach bar en strandstoelen), bovenop de rotsen, bevindt zich het podium waar de artiesten optreden, die via snelle boten worden “ingevlogen”.

De sfeervolle boten meren niet aan bij het eiland. Hierdoor betreden de bezoekers zelf dus ook niet het eiland (uitgezonderd enkele geluksvogels die hiervoor exclusieve VIP-kaarten winnen; aanmelden kan via de website), maar varen er non-stop omheen. De bezoekers beleven deze optredens aan boord via een directe live verbinding (audio & video). Vanaf het dek kunnen de bezoekers naar de shows kijken en tegelijk dansen, zingen, chillen, loungen – en genieten van food & drinks, music & beats, de zomer, en van de fenomenale locatie op het water.

Initiatiefnemer van Event op het Water: “Fleet Festival is het eerste muziekevenement ter wereld dat wordt gehouden op boten die in een vloot om een festivallocatie varen. Het is een volstrekt origineel, nieuw en uniek concept. Zie jij het al voor je? Shaken en viben op een boot terwijl je uitkijkt over palmbomen, strand, danseressen en natuurlijk een vurige show van jouw favoriete artiesten. Fleet Dutch is feest, is proosten op het leven. En dat wil je meemaken want het is een once in a lifetime experience.”

? FLEET FESTIVAL ?


Het Fleet Festival heeft een urban dag (op zaterdag 27-8) en een Dutch dag (zondag 28-8):

zaterdag 27 augustus: Fleet Urban Festival met urban artiesten Frenna, Broederliefde, Jonna Fraser, Johnny 500, Robin Roxette, JP, Kimberlee Ramirez.

zondag 28 augustus: Fleet Dutch Festival met Hollandse helden Mart Hoogkamer, Frans Duijts, Wesley Bronkhorst, Yves Berendse, Peter Beense, Quincy, Sven Versteeg, Menno Aben, DJ Bert.

Op beide festivaldagen zijn er in Amsterdam drie opstapplaatsen waar tickethouders van 13:00 uur tot 15:00 uur aan boord van hun partyboot gaan. Het is ongeveer een uur varen naar Fleet Eiland. Daar aangekomen varen de boten er tot zonsondergang omheen. Intussen genieten de feestende bezoekers van een unieke combinatie van de omgeving, de muziek, het uitzicht, eten & drinken en een uitgelaten ambiance.