Fleet Festival annuleert tweede dag na dramatische eerste dag

Fleet Festival, het nieuwste drijvende festival van Nederland, heeft de tweede dag geannuleerd na een tegenvallende eerste dag. Via social media regeerden festivalgangers met berichten als “Echt niets was goed geregeld” en “Nog nooit zoiets slechts meegemaakt!!”.

Het had de perfecte afsluiting van de zomerperiode kunnen zijn voor velen, maar helaas pakte Fleet Festival heel anders uit. Op social media is te lezen hoe feestgangers klachten hebben over het vervoer, de wachttijden, het eten & drinken en de kwaliteit van het geluid. Vooral op de Instagram van het festival werden veel negatieve reacties geplaatst. De instagrampagina staat inmiddels op privé. Ook op TikTok doen veel filmpjes de ronde. Zo is er in een filmpje te zien dat er geen eten op de boot was en dat er betaald moest worden voor de wc (ondanks tegenstrijdige berichten op de website).

Toch waren er niet alleen maar negatieve berichten. Er zijn ook TikToks te vinden van boten waar de sfeer er goed in zat. In meerdere filmpjes is te zien hoe festivalgangers dansen op volle boten. Het festival was dus niet voor iedereen een flop.

De afloop

Na het teleurstellende evenement (voor sommigen) en de opzettende kou wilden een deel van de festivalgangers het festival verlaten. Omdat de boten die als taxi zouden fungeren naar het vasteland in geen velden of wegen te bekennen waren, werd de kustwacht ingeschakeld. De kustwacht sloeg alarm, waarna ook reddingsboten uit de omgeving te hulp schoten. Er zouden meerdere mensen onderkoelingsverschijnselen vertonen en onwel zijn geworden. De reddingsboten brachten iedereen naar de haven van Uitdam. Hier stonden taxi’s om mee verder te reizen. Ook stonden er ambulances klaar, maar deze hoefden niet ingezet te worden.

Na de chaos van de eerste dag, werd de tweede dag afgelast. Deze dag stond in het teken van Nederlandse artiesten als Mart Hoogkamer en Frans Duijts.

Statement

Inmiddels heeft de organisatie van het festival ook een statement op de website geplaatst. Hierin bieden ze hun excuses aan voor het verloop van het festival. Ze geven aan dat het festival niet verlopen is zoals ze gehoopt hadden en gaan uitzoeken wat er is misgegaan.

Volgens de organisatie zijn er afspraken niet nagekomen, waardoor artiesten langer moesten wachten voor ze werden opgehaald. Om de artiesten veilig aan wal te krijgen hebben ze de kustwacht ingeroepen. In het statement laat het festival weten dat ze na dit incident hebben overlegd met gemeente Amsterdam en de politie. Uiteindelijk is er besloten is om de tweede dag te annuleren. Het festival reikt uit naar de gedupeerden voor een oplossing.