Kijk hier de highlights van Coachella 2022

Courtesy of Coachella – Charle Reagan Hackleman @ Coachella 2017

Coachella 2022 was liiiit! Zoals verwacht ging dit jaar eindelijk weer het dak eraf, en gelukkig voor ons is er veel beeldmateriaal van goede kwaliteit om alsnog te genieten van de sfeer in Indio. Hieronder wat ons betreft de 4 hoogtepunten.

Arcade Fire

Tja, Arcade Fire is voor velen al jaren de ultieme festivalband. Het lijkt er op dat ze zichzelf in de lockdown opnieuw hebben kunnen uitvinden want het nieuwe materiaal van hun splinternieuwe album WE liegt er niet om. De band staat nog steeds als een huis en liedjes als “Lookout Kid” en “The Lightning I & II” zijn ontzettende oorwurmen die meteen blijven hangen. Zanger Win Butler lijkt ook heel erg gelukkig te zijn om weer op het podium te staan; alsof hij na twee jaar eindelijk weer vrijuit kan ademen. Net als de rest van de band trouwens.

Doja Cat

De choreografie en aankleding van Doja Cat hoort eigenlijk thuis op Burning Man: een soort Mad Max/Avatar-mengsel, maar dan ergens in de Melkweg zonder zwaartekracht. Maar op Coachella 2022 komt die ook absoluut goed tot zijn recht. Doja Cat is ook erg gegroeid in haar performance en dat komt natuurlijk het meest naar voren tijdens het absolute hoogtepunt van de set, “Woman”.

Caroline Polachek

Nog zo iemand met een bizar goede stage presence, maar dan een iets minder strakke show. Wat de performance van Caroline Polachek absoluut recht aan doet trouwens. Het plezier spat er vanaf, zowel van haar als de band. Die chemie vertaalt zich ook naar het publiek, waardoor het uiteindelijk een groot onderonsje wordt. Prachtig om te zien.

Denzel Curry

Hoewel de titel niet klopt (Het moet “Melt Session #1” zijn, foei Coachella) is er verder niet zo heel veel mis met het optreden van Denzel Curry. Eigenlijk niets zelfs. Achter hem staat zijn DJ in een soort Stormtrooper te draaien, wat het hele geheel net als bij Doja Cat erg sci-fi maakt, en de lines van Denzel Curry hebben hierdoor ook iets post-apocalyptisch.

Coachella Logo

Coachella 2022

Locatie
Verenigde Staten
Indio, Verenigde Staten
Datum 15-24 april 2022
Line-up
Ye
Billie Eilish
Harry Styles
Tickets Niet meer beschikbaar.