Arcade Fire bevestigt nieuw album in brief

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Arcade Fire komt met een nieuw album. Dat bevestigt zanger Win Butler in een handgeschreven brief op het Instagram-kanaal van de Canadezen. De band was voor het coronavirus zelfs al begonnen met de opnames van nieuwe muziek.

Frontman Win Butler was al een tijdje nieuwe muziek aan het teasen via Instagram. Nu bevestigt Arcade Fire het nieuwe album ook via een brief van zijn frontman. Butler geeft aan samen met zijn vrouw en mede bandlid ”de laatste paar jaar te werken aan nieuwe muziek.” Door de coronacrisis kan het opnameproces niet verder gaan in dit stadium. Wel geeft de zanger aan een jaar eerder al een toepasselijk nummer te hebben geschreven: ”Age of Anxiety”.

Tegelijkertijd geeft de Arcade Fire-zanger aan dat fans geduld moeten hebben voor het nieuwe album. De nieuwe nummers laten nog enige tijd op zich wachten. Tegelijkertijd geeft hij aan dat de deur op een kier staat voor online optredens, ”hoewel veel artiesten dat ook al oppakken.”

Mocht je nu niet langer kunnen wachten op livebeelden van Arcade Fire. Check dan het optreden waarmee de band hét festivalconcert van het jaar gaf in 2014. Voor de echte fans hebben we ook een quiz voor je klaar staan. Hier test je jouw kennis van de lyrics van de Canadese band.

Arcade Fire

Arcade Fire

Arcade Fire ontstond in 2003 in Montreal, Canada. Ze brachten sindsdien vijf albums uit. Met het album The Suburbs wonnen ze in 2011 een Grammy. In 2014 speelden ze tijdens de storm op Pinkpop een legendarisch optreden, waarna ze ook werden uitgeroepen tot Beste Festivalact van het Jaar. De band werkt inmiddels aan een opvolger het laatste album Everything Now.