Paaspop 2022: vlammende drums, spontane slettendisco’s en een afgebroken Apollo

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Het startschot is gelost: Paaspop 2022 trapte afgelopen weekend het festivalseizoen af. Als blije koeien mochten we weer de weides op om eindeloos te pieken en alle knaldrang eruit te rammen. Door de poorten lopen voelde als thuiskomen en we kijken reikhalzend uit naar de rest van de zomer. Maar blikken eerst nog even terug naar de hoogtepunten van dit weekend.

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

The Opposites op Paaspop 2022

Een lijstje van highlights zonder deze show was geen volledig lijstje geweest. Vanzelfsprekend kwamen alle hits voorbij, maar de tent ontplofte pas echt toen ‘Hey DJ’ naadloos overging in ‘Smack My Bitch Up’. Vanaf dat moment was het een wervelwind van hits, hardstyle mixes en complete en fantastische chaos. Met als slotfase een drietrapsraket van ‘Dom, Lomp & Famous’, ‘Broodje Bakpao’ en ‘Thunder’. Op welk podium Kensington daarna optrad is ons onbekend, want The Opposites braken de Apollo volledig af.

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Slopen met Goldband

De Phoenix leek wel een drukbezette oven, maar Goldband bakte er een fantastisch optreden van. Waar de ex-stukadoors eerder muren egaal maakten, gaven ze nu het publiek meermaals de opdracht deze compleet af te breken. Vier mensen vlogen van het podium af tijdens een stagedive, de zaal ging zitten bij ‘Witte Was’ en hits als ‘Ja Ja Nee Nee’ en ‘Noodgeval’ kregen iedereen aan het dansen. En een primeur: de mannen lieten een nieuwe plaat horen, die waarschijnlijk ‘Ik Ben Een Psycho’ heet.

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Spontane feestjes

Het Γ©chte festivalgevoel kickt in als je op een zonnige namiddag ergens op het terrein ineens op een willekeurig feestje stuit. Of dat nou een slettendisco bij de merch-tent is, touwtjespringen voorafgaand aan White Lies of een Brass-band die iedereen aan het dansen krijgt in de avondzon. Dat heerlijke gevoel van een feestje in iedere hoek maakte dat Paaspop 2022 ons nog harder doet verlangen naar de rest van de festivalzomer.

Photo credit: Irene Schelwald

Froukje + S10

Froukje was zenuwachtig, daar maakte ze geen geheim van. Ook voor haar was het nieuw om in zo’n overvolle festivaltent te spelen. Maar het maakte de show enkel nog specialer. En wanneer ze dan vriendin S10 op het podium haalt voor ‘Zonder Gezicht’ weet je het zeker: dit is een festivalact die we op ieder festival willen en gaan zien.

Trucjes met vuur bij The Chainsmokers

Ons krijg je al extatisch met de vakkundige inzet van een goede dosis lasers. Maar een drummer wiens drumstokjes in brand staan tijdens het drummen? We verwachten voortaan niets minder van iedere volgende headliner-act.

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Festileaks Community Meet-up op Paaspop 2022

Nu we allemaal de weides weer op mogen is het de hoogste tijd om ook elkaar weer eens op te zoeken. Op zaterdag organiseerden we daarom de Festileaks Community Meet-up. Samen dronken we een drankje, bespraken we hoe het voelt om weer thuis te zijn en wat er komende zomer nog allemaal op de planning staat. Heb je ons niet kunnen treffen op Paaspop 2022? Vind ons dan komende zomer op een andere Community Meet-up. Grote kans dat Festileaks aanwezig is bij jouw favoriete festival!

Kan je niet wachten tot volgend jaar? Op dinsdag 19 april start de Super Early Bird-ticketverkoop van Paaspop 2023.

Paaspop Logo

Paaspop 2023

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 7-9 april 2023
Tickets Kopen