Schuren en slutdroppen: dit zijn de 5 beste slettendisco’s op Paaspop 2022

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Doe alvast maar een warming-up en wat voorbereidende squats, want op Paaspop 2022 worden de benen hoe dan ook getraind. Menig feestje op het festival leent zich uitermate goed voor wat wij graag de ‘slettendisco’ noemen: een feestje waarbij je billen altijd ter hoogte van je knieën hangen en je jezelf ineens een twerk-koning(in) waant. En daarom gingen wij op zoek naar welke DJ, hosting of artiest de laagste, foutste en lekkerste slettendisco-hitjes draaide. En of die moves er na 2 jaar ontwenning nog inzaten (spoiler-alert: ja!).

DISCLAIMER: Een slettendisco is een guilty pleasure feestje van de hoogste soort. Het concept heeft niks te maken met je aantal bedpartners of wat je precies in (of naast) dat bed doet. Bij een (goede) slettendisco pak je je shine met je billenschudden alsof niemand kijkt.

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Rolf Sanchez

Oké, we beginnen dus even met die warming-up. Bij Rolf Sanchez gaan we niet meteen tot de grond, maar een goed begin is het halve werk. Beetje swingen, beetje salsa, klein stapje links, klein stapje rechts en zo komen er toch behoorlijk wat heupjes los. En als ‘Dura’ dan eindelijk door de speakers knalt gaan we toch een klein beetje omlaag. Afijn, we moeten even inkomen, maar dit belooft veel goeds voor Paaspop 2022.

Photo credit: Irene Schelwald

K-Liber

Het betere werk. K-Liber, die van ‘Viben’ en ‘Billeshake’, pakt de ‘Cuba Libre: Papi Chulo’ stage helemaal in. Toegegeven, deze tent staat het hele weekend bomvol liefhebbers van billenschudden, twerken en shaken. Maar met zo’n heerlijke 2000-throwback doen we daar nog even een schepje bovenop. De tijd voor de Billeshake is aangebroken!

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Frenna Deluxe

Frenna was in 2019 de meest gestreamde artiest van Nederland, niet ondanks zijn features op een paar van de beste slettendisco-knallers. Hoewel ze lang niet allemaal voorbijkomen in de set, zien we hier toch echt de slettendisco zoals deze bedoeld is. Alle trucjes, van confetti tot vuurwerk, worden uit de kast getrokken op het podium. En in het publiek wordt weer lekker ouderwets geschuurd zoals een slettendisco betaamt.

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Ronnie Flex and the Fam

Eén van de koningen der slettendisco. Maar toch begin de set wat milder. Het past bij de zomerse middagvibe van de zaterdag, maar is nog niet echt waar we op hoopten in de zoektocht naar de ultieme slettendisco. Maar dan; ‘Come Again’ zet in, en de volledige tent barst los. En als dan eindelijk ook ‘Energie’ en ‘Blijf Bij Mij’ starten is er geen houden meer aan. Hierom is hij dus de koning der slettendisco’s.

Photo credit: Irene Schelwald (Paaspop 2022)

Paaspop 2022 x Cheaque (Merch)

Ja, wij zijn net zo verbaasd als jullie. Maar onverwacht vindt één van de beste slettendisco’s van het weekend plots plaats bij de Merch-stand. Laag gaan tussen de truien, vissershoedjes en The Chainsmokers’ T-shirts. Alleen op Paaspop 2022.

Wat vond jij van Paaspop 2023?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Paaspop 2023! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore

Paaspop Logo

Paaspop 2022

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 15-17 april 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.