‘The Weeknd ontvangt 8,5 miljoen dollar voor vervangen Ye West op Coachella 2022’

Kanye West, tegenwoordig beter bekend onder de naam Ye, komt dit jaar helaas niet op Coachella. Gelukkig heeft het Amerikaanse festival goede vervanging kunnen regelen. Niemand minder dan Swedish House Mafia en The Weeknd vervangen de rapper op het festival.

The Weeknd was in 2018 al headliner op Coachella. Na vier jaar, met maar liefst twee nieuwe albums op zak, keert hij terug naar de woestijn van Indio Valley. Swedish House Mafia stond al op het affiche van het festival. Ze hadden een aparte plek op de poster, zonder genoemde dag. Coachella zal het eerste optreden zijn van de Zweedse supergroep sinds 2013.

Het had weinig gescheeld, of The Weeknd had ook niet opgetreden op het festival. De organisatie van Coachella bood hem volgens Page Six namelijk aanvankelijk veel minder dan de 8,5 miljoen dollar die Kanye West voor zijn optreden zou krijgen. Na wat onenigheid tussen het festival en het management van de zanger, zijn ze tot een akkoord gekomen.

Kanye West

Kanye West heeft volgens bronnen van TMZ geen specifieke reden gegeven waarom hij zijn optreden heeft geannuleerd. Naar verluidt gaat hij in behandeling voor mentale problemen. De rapper raakte in de afgelopen paar maanden meerdere malen in opspraak na meerdere berichten op social media, waarin hij onder andere zijn ex-vrouw Kim Kardashian, haar nieuwe vriend Pete Davidson en presentator Trevor Noah lastig viel. Dit had onder meer als gevolg dat Kanye West 24 uur lang verbannen werd van Instagram.

Coachella Logo

Coachella 2022

Locatie
Verenigde Staten
Indio, Verenigde Staten
Datum 15-24 april 2022
Line-up
Ye
Billie Eilish
Harry Styles
Tickets Niet meer beschikbaar.