Froukje en Eefje de Visser naar Sziget 2022

Sziget 2022 maakt de komst van onder andere Froukje en Eefje de Visser bekend. Beide zangeressen staan deze zomer op de Europe Stage geprogrammeerd.

Naast Froukje en Eefje de Visser voeg de organisatie nog een handvol namen toe aan de line-up van Sziget 2022. Zo kunnen we deze zomer ook Amsterdam Klezmer Band en Meskerem Mees aanschouwen op The Island of Freedom.

Europe Stage

Overigens houdt het niet op bij de nieuwe namen. Ook maakt de organisatie de bijzondere podia bekend. De Main Stage, A38 en het Colloseum, waar vorige maand onder andere Joris Voorn en Honey Dijon voor werden aangekondigd, kennen we natuurlijk allemaal. Maar er is nog veel meer te vinden op Sziget dan die drie podia. Zo kun je bij de Europe Stage, waar onder andere Froukje en Eefje de Visser te zien zijn, veel talent en nieuwe muziek ontdekken. Van Belgische bodem is daar YellowStraps te zien.

Een gloednieuw podium

Er is dit jaar zelfs een gloednieuw podium te vinden op het eiland in de Donau. Deze stage heet dropYard en richt zich voornamelijk op hip-hop. Er staan op dropYard acts uit veel verschillende landen geprogrammeerd die in hun eigen taal hun muziek vertolken. Uit Nederland treden rapper Cor, hip-hop en R&B duo Chamos en het Eindhovense breakdance collectief The Ruggeds hier op. Alle drie de acts waren al eerder bekendgemaakt.

Magic Mirror

Al twee decennia lang wordt de liefde gevierd bij de Magic Mirror. Op dit podium zijn onder andere dragshows, burlesque, cabaret en circusacts te zien. Dit jaar kun je bij deze stage genieten van fantastische shows waaronder het Amsterdamse queer collectief Sweetie Darling en de winnaar van Drag Race Holland 2020: Eny Peru.

Nog veel meer podia

Naast de bovengenoemde stages, zijn er nog meer dan genoeg plekken de vinden op Sziget waar je kunt genieten van muziek, dans, theater en meer. Zo staat Meskerem Mees in de Music Box en zal Amsterdam Klezmer Band de Global Village op z’n kop zetten. Uiteraard komt het beroemde Cirque de Sziget weer terug. Dit podium is deze editie zelfs uitgebreid en heeft nu twee locaties. Alle andere stages vindt je terug op de site van het festival.

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 9-14 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen