Geloof de hype: Wet Leg pakt Primavera Sound 2022 in

Photo credit: Clara Orozco / Primavera Sound 2022

Geen enkele band heeft de wind zo in de zeilen als Wet Leg. De Britten van dat fantastische indie-hitje ‘Chaise Longue’ zijn in minder dan een jaar een enorme sensatie geworden. Met een debuutalbum op nummer 1 in de Engelse charts mochten ze de hype proberen waar te maken op Primavera Sound 2022.

Een paar weken geleden speelde Wet Leg nog voor een uitverkocht Paradiso tijdens London Calling, en ook de zalen van Nijmegen, Rotterdam en Utrecht werden volledig ingepakt. In Barcelona deed het vijftal deze week twee shows op Primavera Sound. Tijdens ‘dag 0’ op het dorpsplein van de Poble Espanyol, en vrijdagavond op het middelgrote Cupra-podium.

Photo: Clara Orozca (Primavera Sound 2022)

Een volgepakt dorpsplein

Het is duidelijk dat de Wet Leg-hype zich ook naar Barcelona heeft verplaatst. De band stond op de opwarmdag al als tweede gepland, maar zo’n vol plein als bij Wet Leg kreeg zelfs headliner Rina Sawayama niet voor elkaar. Het openluchtmuseum Poble Espanyol barstte uit z’n middeleeuwse voegen.

Tijdens opener ‘Being in Love’ is het publiek nog afwachtend, maar al bij het tweede nummer is dat helemaal weg. De rustige opbouw van ‘Too Late Now’ wordt luid meegezongen, en na de drop gaat het echt los. Tijdens ‘Ur Mum’ (“dit nummer gaat over je moeder”) ontstaat zelfs een soort massale oerkreet.

Wet Leg @ Primavera Sound 2022
Photo: Ioana Maftei / Festileaks

Alleen maar hits

Twee dagen later is Wet Leg terug op het ‘echte’ Primavera Sound. De vissenkom van het Cupra-podium stroomt over van de enthousiaste festivalgangers. Dit keer komt tweede single ‘Wet Dream’ al vroeg in de set voorbij, en daarna is het één grote zegetocht voor de Britten.

Dit keer komt bijna het hele debuutalbum voorbij. De ene na de andere oorwurm. Het hit-gehalte van het afsluitend kwartet is ongekend voor een band die een jaar geleden nog geen enkele single had. Van ‘Ur Mum’ naar ‘Oh No’ en ‘Angelica’, om vervolgens helemaal uit te pakken met de track waar het allemaal mee begon.

Photo: Clara Orozco (Primavera Sound 2022)

‘Chaise Longue’

Het publiek zingt, springt, schreeuwt, klapt en gaat volledig uit z’n dak. Frontvrouwen Rhian Teasdale en Hester Chambers zijn zelf vrij verlegen op het podium, maar de liedjes hebben zoveel herkenbare interactie-momenten dat dat nergens een probleem is. Op het “Excuse me?” in ‘Chaise Longue’ weet inmiddels iedereen het antwoord: een luid meegebruld “WHAT?”

Ja, wat? Twee fantastische shows, een nieuwe band in vorm, en een bak vol hits die we nog op veel festivals gaan horen.

Wat vond jij van Primavera Sound 2022?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Primavera Sound 2022! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Locatie
Eten & Drinken
Duurzaamheid
Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2023

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 1-3 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Luc Reij

General Manager bij Festileaks. Opgegroeid rondom Utrecht, maar nu vooral te vinden in Londen of Madrid. Festileaks' eigen quizmaster, Linkin Park tribute act en Taylor Swift superfan.

Meer van Luc