Werchter Boutique irriteert Gorillaz: ‘Wees blij dat we er zijn!’

Photo: Rob Walbers (Werchter Boutique 2022)

Afgelopen weekend daalde Gorillaz af van zijn troon om het volk te vermaken op Werchter Boutique. Maar van een makkelijke homerun was geen sprake. Een deel van het publiek was reeds naar huis en het andere vond het allemaal wel best. Tot irritatie van de meegereisde Kevin Melcer (die ene van De La Soul). Vlak voor de band all time classic ‘Feel Good Inc.’ inzet, maakt hij van zijn hart geen moordkuil en voorziet het publiek van opbouwende feedback: ‘Hallo? Volgens mij denken jullie dat we hier wonen. We don’t fucking live here. Wees blij dat we er zijn!’

Het is zelfs voor Gorillaz een pittige klus. Headlinen ná de zegetocht van Stromae niet veel eerder op hetzelfde podium. Onze verslaggever noemt zijn show zelfs: ‘Indrukwekkend.’ Geen kattenpis dus. Zeker niet als blijkt dat een deel van het publiek de benen heeft genomen. In een rant, die balanceert tussen enthousiasmeren en pure irritatie, probeert Melcer het publiek wakker te maken: ‘Hallo, slaperige mensen! Zijn jullie moe en verdrietig?’ Het is slechts een greep uit een nu al legendarische speech. Check het vooral zelf in de video hieronder.

Video: Mark G (YouTube)

Gorillaz hoeft gelukkig niet lang te wachten op een herkansing. Volgende week headlinen ze Down The Rabbit Hole en kunnen ze ongetwijfeld rekenen op een levendiger publiek. Daarna zijn ze door heel Europa te bewonderen op onder andere Splendour In The Grass en All Points East. Één ding is zeker: aan De La Soul gaat het niet liggen.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2022

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 1-3 juli 2022
Line-up
Erykah Badu
The Smile
Gorillaz
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.