Laatste namen Appelpop 2022: o.a DI-RECT, Sophie Straat & Wies

Kraantje Pappie, Appelpop 2019 (c) Sander van Ketel | Awarnach

En met deze aankondiging completeert de organisatie de line-up voor dit jaar. Eerder werden onder andere Chef’s Special, Son Mieux en Suzan & Freek al bekendgemaakt. Opvallend is ook dat het festival een volledig Nederlandse line-up heeft.

Maar dat is geen toeval: de organisatie vindt namelijk dat de talenten die tijdens de pandemie in de spotlight zijn verschenen de ruimte verdienen op een groot festival. In het bijzonder acts als MEAU, Cloudsurfers en Prins S. en de Geit, die pas het afgelopen jaar zijn komen bovendrijven, krijgen hierdoor een extra steuntje om zich op de grote podia te laten zien. En terecht, want kwalitatief liegen ze er niet om.

Hieronder nog even alle nieuwe acts op een rijtje:

Foto: Bart Heemskerk

Veranderingen

Ook zijn er vanaf nu een aantal veranderingen op het festival. Vanaf dit jaar kan je bij de foodcourts en foodtrucks cashless betalen. Je hebt dus geen munten meer nodig maar kunt gewoon met de pin of je telefoon betalen. Daarnaast voert het gratis festival een duurzaamheids bijdrage voor recyclebare bekers in. Appelpop wilt hiermee een bijdrage leveren aan de vermindering van plastic waste.

Photo: Femke Valks / Festileaks

Di-rect

In 1999 werd Di-Rect opgericht door Jamie Westland , Frans ‘Spike’ van Zoest , Bas van Wageningen en Tim Akkerman. In 2001 volgde de doorbraak met het eerste album Discover. Ondertussen is de band negen studioalbums verder en heeft Tim Akkerman afscheid genomen. Marcel van Veenendaal is de nieuwe frontman en ook Paul Jan Bakker is toegevoegd aan de band. Het laatste album Wild Hearts dateert alweer uit 2020, wel heeft de band recent nog de single Through the looking glass uitgebracht. In 2022 zijn de heren te vinden op onder andere Concert At Sea, Zwarte Cross en Tuckerville.

Appelpop Logo

Appelpop 2022

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 9-10 september 2022
Line-up
Guus Meeuwis
Goldband
Suzan & Freek
Tickets Niet meer beschikbaar.