Lorde bewijst op Primavera Sound 2022 klaar te zijn voor de grote headline-slots

Lorde @ Primavera Sound 2022
Photo: Sharon Lopez / Primavera Sound

Het is nog geen 10 jaar geleden dat Lorde met debuutsingle ‘Royals’ de wereld veroverde. De Nieuw-Zeelandse popster was toen amper 16 jaar oud. Inmiddels zijn we 3 albums verder, en heeft ze de hits én stage presence van een absolute headliner. Op Primavera Sound 2022 laat Lorde zien dat ze helemaal klaar is voor deze nieuwe status.

De line-up van Primavera Sound 2022 staat bomvol headliners. Een dag eerder gaf Dua Lipa al een weergaloze show en stonden ook Gorillaz en Tyler, the Creator op het affiche. Net na de show van Lorde staan bovendien de indie-iconen van The Strokes geprogrammeerd. Toch doet de 25-jarige zangeres niet onder voor al dit geweld – het veld is vele malen voller bij Lorde dan bij The Strokes, en het publiek duidelijk enthousiaster.

Lorde @ Primavera Sound 2022
Photo: Sharon Lopez

Een levend schilderij

Om half 10 beklimt Lorde de rechter main stage. Vroeg op de avond voor Primavera-gangers, het is nog niet eens donker. De band staat opgesteld op een trap op het podium alsof we The Sound of Music gaan zien, maar als deze trap vervolgens een kwartslag draait komt het decor pas echt tot leven. Het geheel lijkt nog het meest op een abstract schilderij, waarin zangeres en bandleden steeds andere posities aannemen.

De set begint rustig met een aantal albumtracks. Het publiek springt op ‘Ribs’ en zingt luidkeels mee bij ‘The Louvre’, maar de echte storm moet duidelijk nog beginnen. Lorde gooit er eerst nog een cover in van Bananarama’s ‘Cruel Summer’. De enorme grijns op haar gezicht laat zien dat ze het enorm naar haar zin heeft hier in Barcelona.

Lorde @ Primavera Sound 2022
Photo: Sharon Lopez

‘Green Light’

Ongeveer halverwege is het inmiddels donker op het festivalterrein. Lorde speelt het intieme ‘Liability’, wat weer tot ver achterin het veld wordt meegezongen. De zangeres is een beetje overweldigd: “You sound so good!” zegt ze met oprechte blijheid. Meteen hierop volgt ‘Royals’ – redelijk vroeg, maar ook dat pakt fantastisch uit. Hierna is het publiek namelijk echt niet meer te houden. ‘Supercut’ en ‘Perfect Places’ worden onthaald alsof het de grootste wereldhits zijn, meteen gevolgd door de echte hits ‘Team’ en ‘Green Light’. Dit laatste nummer is het hoogtepunt van de set – van de eerste rij tot achter bij de bars wordt er gedanst, gesprongen en meegebruld.

‘Solar Power’ is uiteindelijk een enigszins rare afsluiter. Na de enorme explosie van ‘Green Light’ had het best klaar kunnen zijn, maar Lorde brengt toch nog het tempo terug omlaag voor één laatste meezingmoment. Het aandeel van nieuwe album Solar Power is vanavond niet heel groot, maar de titeltrack en ‘Mood Ring’ zijn absolute aanwinsten voor de setlist.

Na iets meer dan een uur zit de zegetocht erop. De ene na de andere zomerse knaller is op het publiek afgevuurd, en de glimlach is nooit meer van Lorde’s gezicht verdwenen. Op Primavera Sound 2022 bewijst ze deze grote headlineshows met gemak aan te kunnen. Wanneer volgt Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole of Lowlands?

Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2022

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 1-12 juni 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.