Covid-besmetting bij Metallica: Optreden op Rock Werchter 2022 op losse schroeven

metallica band
Photo credit: Ross Halfin

Het optreden van Metallica op Frauenfield Rocks in Zwitserland gaat vanavond (29 juni) niet door. Dat maakt het festival zojuist bekend. De reden is een covid-besmetting binnen de ‘Metallica familie’. Metallica is over twee dagen de grote headliner van de vrijdag van Rock Werchter 2022.

Momenteel is er nog geen officiële info over de show op Rock Werchter 2022 en staat het concert nog gewoon gepland. Meer informatie wordt in de komende uren verwacht.

Update 11:56: Rock Werchter 2022 reageert op de situatie

In een statement reageert de band:

“It is with a heavy heart that we have to announce that unfortunately we cannot perform in Frauenfeld because a member of the Metallica family tested positive for Covid despite the strictest hygiene measures. We regret beyond all measure to have to disappoint our fans.”

Op Frauenfeld Rocks wordt Metallica vervangen door Five Finger Death Punch, die eigenlijk vòòr Metallica moesten optreden vandaag. Het tijdschema is aangepast, er worden geen extra bands toegevoegd. Tickethouders kunnen ervoor kiezen hun geld terug te vragen, of besluiten alsnog te komen tegen een korting van 50 euro. Een ticket was oorspronkelijk ongeveer 140 euro.

Speculaties over mogelijke scenario’s op Rock Werchter 2022 zijn inmiddels in volle gang op het Rock Werchter Forum van Festileaks.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2022

Locatie
België
Werchter, België
Datum 30 juni - 3 juli 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.