Fontaines D.C. op Rock Werchter 2022: een parel op de poster

Fontaines D.C. op Rock Werchter 2022

De headliners zijn de blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van een aantal video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Fontaines D.C. op Rock Werchter 2022!

Bovenop de hoge golf aan postpunk-bands van de laatste jaren, waarin o.a. IDLES en Shame de voorlopers zijn, prijkt een band die deze golf naar een nog hoger niveau. We hebben het natuurlijk over Fontaines D.C.. De Ierse postpunk-trots van dit moment, deed dit jaar Nederland aan tijdens Best Kept Secret 2022 en eindigde daar op #3 in de top 25 beste optredens. Dat je deze band niet mag missen op Rock Werchter is dus een no-brainer!

Het vijftal geeft energieke shows die bij hun rauwe muziek passen. Stuwende drums, echoënde gitaren, een constant herhalende bas en een geboren frontman, maakt van Fontaines D.C. een parel op de poster van Rock Werchter 2022. Het festival zal smullen van dit optreden!

  • Wie: Fontaines D.C.
  • Wanneer: donderdag 30 juni, 14:05
  • Waar: Rock Werchter 2022, Main Stage
  • Wat: rauwe postpunk

Knaller van een debuutalbum

Met debuutalbum Dogrel uit 2019 levert Fontaines D.C. al een partij knallers die veelbelovend zijn voor wat er live komen gaat. De kracht en drive die in elk nummer zit, maakt van de band een terechte belofte voor de toekomst. De internationale kritiek is om te smullen. Deze Ieren stonden op Glastonbury voordat de pandemie losbarstte en leverden een knap staaltje punkrock met ‘Boys in the Better Land’ als publieksfavoriet.

Een schepje erbovenop

De moeilijke tweede plaat is voor veel bands een flink obstakel om te overkomen. Fontaines D.C. stikt duidelijk van de inspiratie en brengt het vervolg A Hero’s Death uit met een paar sterke singles. Hard aan de weg timmeren blijkt voor de heren een gegeven. Niks moeilijke tweede plaat, wij gaan gewoon door!

Met tracks als ‘Televised Mind’ en titeltrack ‘A Hero’s Death’ laat de band zien geen hype te zijn en de belofte van grootse band te verzilveren. Tijdens het optreden bij de Amerikaanse radiozender KEXP toont Fontaines D.C. hoe goed de band live daadwerkelijk is. Enorme energie gecombineerd met het stoïcijnse optreden van frontman Chatten, zorgen dat dit een band is waar je alleen maar naar uit kunt kijken.

Het vervloekte hert

In 2022 komt de kroon op het werk van de band, derde plaat Skinty Fia (of: “The damnation of the deer”, een volks Iers scheldwoord) uit. Ierse postpunk op z’n best: wederom bewijst Fontaines D.C. waarom het thuishoort in de arena van geweldige rockbands. De status van toekomstige headliner is er een die in de sterren geschreven staat.

De tracks zijn alleen maar dieper en krachtiger geworden, wat te zien is tijdens het welbekende Tiny Desk optreden van het Amerikaanse NPR. Als postpunk band draait Fontaines D.C. zijn handen niet om voor zachtere liedjes. Zoals het met accordeon begeleide ‘The Couple Across The Way’.

Next Stop: Fontaines D.C. op Rock Werchter 2022

Hoe een band in de golf van postpunk bands zo zijn eigen identiteit kan bewerkstelligen, is niet anders dan indrukwekkend te noemen. Plaat na plaat zijn hoogstaande tracks afgeleverd en de optredens smaken naar meer. Let maar op: Fontaines D.C. op Rock Werchter 2022 zal je bij de lurven pakken en je laten zien hoe livemuziek hoort te zijn.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.