Toekomstige headliners op Pinkpop 2022?

Photo credit: Bart Heemskerk / Pinkpop 2022

Zijn er op dit moment al toekomstige headliners op Pinkpop 2022 te vinden? Vroeg op de dag is er namelijk al genoeg spannends te zien op het festival! We vragen het aan het publiek en zijn zelf bij de optredens.

Op de editie van Pinkpop 2022 staan veel muizieklegendes geprogrammeerd. Metallica, Nile Rodgers & Chic en Ziggy Marley die de muziek van z’n vader vertolkt bijvoorbeeld. Die acts moeten natuurlijk allemaal ergens beginnen. Sterker nog, een aantal van de grote muzieknamen van deze editie hadden al vroeg in hun carrière een plekje op het Limburgse festival. Crowded House in 1994, Deftones in 1998 en Pearl Jam in 1992 natuurlijk.

Froukje, Greta Van Fleet en Inhaler, met niemand minder dan de zoon van U2-zanger Bono als frontman, zijn voor de hand liggende namen. Die spelen echter al halverwege of later op de dag in volle tenten of voor een drukke mainstage. Daarom kozen we drie acts die vroeg op de dag geprogrammeerd staan. En als extraatje komen ze ook nog eens alle drie uit de Benelux! Hoe tof zou dat zijn, een Belgische of Nederlandse headliner op Pinkpop 2032?

Photo credit: Bart Heemskerk / Pinkpop 2022

My Baby

Voor Sophie (23) is het haar eerste Pinkpop. Of ze speciaal voor My Baby komt vandaag? “Nee dat niet, maar het is wel de reden dat ik er vandaag zo vroeg wilde zijn”, zegt ze daarover. Sophie komt vooral voor de wat jongere acts zoals Lost Frequencies en Twenty One Pilots. Op de vraagt of ze in My Baby een Pinkpop-headliner ziet, geeft ze het antwoord: “Dat ligt denk ik aan welke albums ze spelen, het belangrijkste is de herkenbaarheid.”

Er zijn niet alleen jongere fans aanwezig bij het optreden van My Baby. Naast ons staan Wil (61) en Leo (56) uit hun plaat te gaan. Na afloop zijn ze laaiend enthousiast over het optreden. “Het is zo’n interessante combinatie van verschillende muziekstijlen. Let maar eens op die gitarist, dat gitaarspel gaat van U2 tot ZZ Top”, merkt Leo op. Of My Baby over 10 jaar een dag op Pinkpop draagt kijken ze me lachend aan. “Vier of vijf jaar en dan staat My Baby geprogrammeerd als subheadliner”, besluit Wil.

Photo credit: Ben Houdijk / Pinkpop 2022

Selah Sue

Sandra (52) is voor het eerst met haar gezin op Pinkpop. Net achter de hekken voor de Golden Circle staan ze nog even na te glunderen. Ze is fan van Selah Sue en hoopt dat ze doorgroeit tot de positie van headliner. Al twijfelt ze daar wel over: “Ik denk dat ze het wel zou kunnen, maar dat ze het zelf niet wil. Gezien haar gezinssituatie en verleden met depressies denk ik niet dat ze daar nog op zit te wachten. Maar ik zou het wel leuk vinden.”

Op zijn tweede Pinkpop-editie heeft Thijmen (24) ook enkele twijfels. Hij kwam eigenlijk toevallig bij haar optreden terecht. “Ik ben niet bekend met haar muziek maar van een afstandje klonk het leuk dus toen ben ik dichterbij gaan kijken”, zegt hij. De twijfels van Thijmen hebben een andere reden: “Ik denk niet dat ze een headliner voor Pinkpop zal worden. Het lijkt niet echt op de headliners die er dit jaar staan. Maar wie weet is dat over tien jaar anders”, concludeert hij.

Photo credit: Bart Heemskerk / Pinkpop 2022

Joost

Loes, Siem, Hessel en Lotte zijn een groepje vrienden waarvan sommigen voor de eerste en anderen voor de tweede keer op Pinkpop zijn. Al vroeg op de dag staan ze redelijk vooraan te dansen op de muziek van Joost. “Het klinkt een beetje cliché, maar als hij door blijft gaan met wat hij nu doet kan hij zeker doorgroeien tot headliner op Pinkpop”, zegt Siem.

Loes denkt ook dat Joost nog ver kan doorgroeien. Op de vraag of ze in 2032 weer zou gaan kijken antwoordt ze: “Absoluut, zeker omdat we hem nu hier aan het begin van de dag hebben gezien”. Joost in 2032 als weekendafsluiter in Landgraaf? Joost mag het weten. De Fries heeft in ieder geval de zegen van het publiek!

Volg de Pinkpop livestream

Kun je zelf niet op Pinkpop 2022 zijn maar ben je toch benieuwd naar hoe het er in Landgraaf aan toe gaat? Breng deze Vaderdag dan door met de livestream van Pinkpop! De shows van onder andere Volbeat en Imagine Dragons worden vandaag nog uitgezonden.

Ben je wel aanwezig? Vergeet dan niet te stemmen op het Pinkpop festivalrapport!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Kendrick Lamar naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Lana Del Rey.

Meer van Ruben