Van lángos tot buffalo wings van blauwe kaas: deze food stands mag je niet missen op Balaton Sound

Balaton Sound
Major Kata – Rockstar Photographers / www.facebook.com/majorkataphotography

Balaton Sound! Dat is natuurlijk de beste beats, het meest schitterende terrein en veel knappe mensen. Maar is het ook lekker eten? We gingen voor je op onderzoek.

Eerlijk gezegd worden we vanaf het eerste moment overladen met opties. Balaton Sound is gevuld met tal van verleidelijke foodtrucks en unieke stands, met een zeer brede selectie van verschillende keukens. We hebben een aantal van de verborgen pareltjes verzameld voor de echte fijnproevers.

Food court Balaton Sound 2022
Photo: Festileaks

Eervolle vermeldingen

Allereerst wat dingen die opvallen. Net als voorgaande jaren hoeven vegetariërs en veganisten in ieder geval geen honger hebben, dankzij stands als Meraki – met Grieks eten en de beroemde broodjes halloumi-kaas en seitan – of de uitsluitend plantaardige selectie van Vegan Love.

Ook de burger game is dit jaar sterk op Balaton Sound. Topdeelnemers zijn Tuning Burger, Che-Che en Crunchie met hun sappige gebakken kipburgers in zuidelijke stijl.

Als je geïnteresseerd bent om een ​​Hongaars hoofdgerecht te proberen met een beetje heruitvinding, bezoek dan de Fecske Tető-foodtruck. Hier kun je een Lángos bestellen, misschien wel hét typische lokale gerecht. En laten we nu, zonder verder oponthoud, eens kijken naar onze aanbevelingen van de beste foodtrucks!

Crunchy Balaton Sound 2022
Photo: Festileaks

1. Dead-homie sandwich en blauwe kaas buffalo wings bij Crunchy

Wil jij de hitte op Balaton Sound 2022 met nog meer hitte het hoofd bieden? Dan mag Crunchy’s premium broodje kip in Amerikaanse stijl niet ontbreken. Het heeft sriracha mayo, koolsalade, jalapeño en hun kenmerkende knapperige kip. Je kunt vragen om de kippendijen of kippenborsten, met mogelijke optie voor een extra pittige coating. Voor een meer dieetvriendelijke optie kun je kiezen voor hun buffalo chicken wings met blauwe kaassaus en bleekselderij ernaast. JAM!

Che che burger Balaton Sound 2022
Photo: Festileaks

2. Beef-loin burger bij Che-che

Voor degenen die de voorkeur geven aan rood vlees, raden we ten zeerste aan om de verfijnde runderlendeburger bij Che-Che burger te proberen. Ze slagen er op de een of andere manier in om je de traditionele burgerervaring te geven, maar toch met een twist. Klinkt vaag? Maybe: je moet het zelf maar proeven om het unieke ervan te begrijpen.

Vegan Love Balaton Sound 2022
Photo: Festileaks

3. Vegan Love: soya hot dogs met toppings en zoete aardappelfriet

Wil je iets eten dat niet alleen goed is voor jou, maar ook voor de planeet? Dan moet je absoluut even stoppen bij Vegan Love. Onze persoonlijke favoriet was de veganistische hotdog. Het wordt gegarneerd met verschillende toppings, zoals gebakken uitjes en diverse heerlijke vegan sauzen. Vergeet niet om hun krokant gebakken zoete aardappelen toe te voegen voor een vullende maaltijd. Het geeft je zeker alle gezonde energie die je nodig hebt om de hele nacht te dansen.

Meraki Balaton Sound 2022
Photo: Festileaks

4. True Mediterranean Chicken of Seitan gyros sandwiches bij Meraki

Als je wilt kiezen voor misschien wel het meest gekozen uitgaansvoedsel ter wereld, probeer dan de gyros-sandwiches van Meraki. Dat doet het niet alleen goed tegen je dronkenschap, het is ook nog eens een beslissing waar je morgen geen spijt van zult krijgen. Ook is hun seitan een geweldige optie voor diegenen die een plantaardig dieet volgen.

Fecske Tető Balaton Sound 2022
Photo: Festileaks

5. Lángos bij Fecske Tető

Lángos eten aan het Balatonmeer is het meest Hongaarse wat je kunt doen. Om niet alleen te drinken, maar ook om te eten zoals de lokale bevolking, moet je vragen om een ​​Lángos gegarneerd met zure room en kaas. Lángos is gefrituurd platbrood, dat je naar eigen smaak kunt aanpassen met verschillende toppings. Het is eenvoudig en vullend, en daarmee alles wat je nodig hebt na een lange dag op Balaton Sound 2022.

Oké, we hebben flink honger gekregen bij het schrijven van dit artikel, dus laten we het afronden. Hmmm wraps…

Balaton Sound Logo

Balaton Sound 2022

Locatie
Hongarije
Zamárdi, Hongarije
Datum 29 juni - 2 juli 2022
Line-up
Marshmello
Alesso
Robin Schulz
Tickets Niet meer beschikbaar.