Bevestigd: reünieshows voor Pulp in 2023 – kanshebber Best Kept Secret?

Pulp

Pulp keert in 2023 terug met liveshows. Dat bevestigt frontman Jarvis Cocker bij de presentatie van zijn boek. Zien we Pulp terug op festivals in de Benelux zoals Best Kept Secret 2023?

Halverwege de jaren ’90 domineren Britpop-bands als Oasis en blur de internationale hitlijsten. Een vreemde eend in de bijt in die periode is de groep Pulp uit Sheffield. Onder leiding van de charismatische Jarvis Cocker groeit de band uit tot een favoriet onder indiefans, maar in 2001 geven ze er de brui aan. In 2023 is het zo ver; Pulp komt met een reünie!

Nadat Jarvis Cocker onlangs al een cryptisch bericht postte op zijn Instagram werd hem tijdens zijn boekpresentatie gevraagd naar de betekenis ervan. “Het was bewust geheimzinnig. “What exactly do you do for an encore” is een zin van ‘This Is Hardcore’. Volgend jaar zal Pulp een aantal concerten spelen”, antwoordt de Britse frontman.

Headliner op Best Kept Secret 2023?

Met Pulp die weer optredens gaat doen hebben we meteen een kersverse kandidaat voor festivals in 2023. In 2012 deed de groep ook al een reünie. Toen werd alleen het Belgische festival Dour 2011 aangedaan in de Benelux. Na jaren lange afwezigheid is het moeilijk de positie in te schatten voor de band. Best Kept Secret 2023 lijkt de beste match te zijn op papier. Cocker zou er in 2020 al solo spelen met zijn “JARV IS..” shows. Dat ging door covid niet door, nu dan een herkansing als headliner met Pulp?

Er zijn tot nu toe nog geen concrete data bekend. Ook Lowlands 2023, Down The Rabbit Hole 2023 en Rock Werchter 2023 zouden wel eens kans kunnen maken om de groep vast te leggen, zeker als ze er genoegen mee nemen niet als ultieme afsluiter te komen. We kunnen in ieder geval niet wachten om los te gaan op hits als ‘Common People’, ‘Disco 2000’ en ‘This Is Hardcore’.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.