Judas Priest op de Lokerse feesten 2022: Een portret in drie platen

Photo : HANDOUT PHOTO

Na een indrukwekkende doortocht op Graspop en Hellfest 2022 speelt Judas Priest nu donderdag de 013 in Tilburg plat, en op zondag 7 augustus de Lokerse Feesten. Wil je graag al inluisteren, maar weet je niet goed waarmee? Begin dan met deze drie!

1. Judas Priest – Stained Class (1978)

Dit is de plaat waarop hogepriester Rob Halford, de Britse stamvader van de metal, en zijn ontketende band hun hardrock definitief in heavy metal omtoverden. Ze verkopen het genre hier een enorme dreun die je niet alleen kan horen nazinderen op de platen van Iron Maiden en Metallica, maar zelfs bij je favoriete thrash- en speedmetalbands. De teksten zijn aardedonker, van de morbide ballade ‘Beyond the Realms of Death’ tot ‘Savage’, dat de kolonisten als de echte wilden aanduidt. ‘Saints in Hell’ is volgens sommige fans de perfecte metalsong.

Live-klassiekers: ‘Beyond the Realms of Death’, ‘Exciter’, ‘Saints in Hell’
Line-up: Rob Halford, K.K. Downing, Glenn Tipton, Ian Hill, Les Binks

2. Judas Priest – Killing Machine (1978)

Nauwelijks zes maanden later sloeg de moordmachine alweer aan, al was de Amerikaanse titel ‘Hell Bent for Leather’ waarschijnlijk beter gekozen. Halford introduceerde de nog steeds populaire, met metaal bezette leren outfits waarvan enkel ingewijden destijds beseften dat hij daarvoor inspiratie haalde in de gay fetish scene. Hier leidde hij de veelal nietsvermoedende metalfans al op de opzwepende openingstrack ‘Delivering the Goods’ de verborgen wereld van de BDSM binnen: ‘Rock them boys, crack that whip strap mean!

Live-klassiekers: ‘Hell Bent for Leather’, ‘Running Wild’, ‘Delivering the Goods’
Line-up: Rob Halford, K.K. Downing, Glenn Tipton, Ian Hill, Les Binks

3. Judas Priest – British Steel (1980)

Op ‘British Steel’ werd Judas Priest een heuse stadionband, met dank aan enkele ijzersterke songs waarop de zelfverklaarde ‘Metal Gods’ aansluiting zochten bij het ‘metal bro’-publiek. ‘United’ is zowaar een voetbalhymne, en ook ‘Breaking the Law’ en ‘Living After Midnight’ ruilen de groezelige schemerduisternis van de vorige plaat in voor soms nogal bezopen spierballengerol. ‘Don’t Have to Be Old to Be Wise’ is een dieptepunt, maar wie doorbijt wordt beloond met de verrassende skametal van ‘The Rage’ en het pas echt razende ‘Steeler’.

Live-klassiekers: ‘Breaking the Law’, ‘Living After Midnight’, ‘Metal Gods’
Line-up: Rob Halford, K.K. Downing, Glenn Tipton, Ian Hill, Dave Holland

Wil je één van deze platen graag kopen? Klik dan op de albumcover!

Tickets voor het concert in 013 in Tilburg zijn hier te koop. Tickets voor de metaldag van de Lokerse Feesten op 7 augustus, met naast Judas Priest ook Lamb Of God, Kreator, Brutus, At the Gates, Sloper en Goe Vur In Den Otto vind je hier.

Lokerse Feesten Logo

Lokerse Feesten 2022

Locatie
België
Lokeren, België
Datum 5-14 augustus 2022
Line-up
Bazart
Judas Priest
Bad Religion
Tickets Niet meer beschikbaar.