Neversea 2022: een fantastisch strandfestival met de mooiste zonsopkomst ever

Neversea 2022 - mainstagre
Photo credits: Alive Coverage

Festivallen in Roemenië! We wisten dat je dat daar er erg goed kan! Vorig jaar vond Untold Festival, als een van de weinige festivals in Europa in 2021 plaats. De muziek, het lichtjesfestijn en de sfeer stelden ons toen niet teleur. Afgelopen weekend was het tijd voor het zusje hiervan, Neversea. Zou dit net zo magnifiek worden als Untold?

De vierde editie vond, net zoals de voorgaande jaren plaats in Constanța, waar een heel stuk strand vernoemd is naar het 4-daagse festival. De focus lag vooral op elektronische muziek, pop en urban. Dagelijks trok het festijn met haar 5 podia gemiddeld 65.000 bezoekers. Hou je van zon, zee, strand én muziek, dan is Neversea waar je heen moet!

Amuseer je op of in het water

Met temperaturen van rond de 30 graden is het erg aangenaam om overdag in of op het water te vertoeven. Ga golfsurfen of kiten, er is namelijk een speciale stand op het festival waar je in de middag terecht kunt voor waterpret. Behoefte aan wat meer easy-going vibes? Get your tan on op een van de heerlijke chillplekjes op het strand; geloof me dit zijn er genoeg!

Surfen Neversea 2022
Photo credits: Neversea

De zon uit de zee

Al vrij snel wordt duidelijk dat Neversea geen regulier dagfestival is, het is juist het tegenovergestelde. De poorten openen om 2 uur ’s middags en dan staat ook al meteen de eerste DJ aan de knoppen te draaien. Kom je vroeg, dan ben je er vooral om van het lekkere weer en de relaxte sfeer te genieten.

Pas in de avond begint het écht druk te worden. Na een nacht vol feestgedruis mag de laatste act zo rond half zeven in de ochtend de ‘Daydreaming’ stage sluiten. Het podium is aangekleed als eerbetoon aan de zon en staat met zijn rug tegen de zee aan. Dit resulteert in een prachtige zonsopgang die vanuit het water oplicht. Het zorgt ervoor dat de kleine, nachtelijke oogjes gaan schitteren.

Neversea 2022 - sunrise - nina kraviz
Photo credits: Alive Coverage

Entertainment

Wat opvalt is dat er naast de spectaculaire podia en acts veel te doen is op het terrein. Zo zijn er merkactivaties, waaronder een danscompetitie én een menselijke grijpmachine bij Kaufland en kun je een gigantische selfie maken met de Ark stage bij Raiffeisen Bank. Namens sigarettenmerk Winston staat er ook een grote kraan waarmee normaal een ‘Dinner in the Sky’ wordt georganiseerd. Dit keer kun je een rondje mee naar boven voor een drankje, als je een pakje sigaretten van Winston aanschaft bij de stand. In Roemenië zijn er vrijwel geen restricties wat betreft het promoten van tabak.

Giant selfie – Raiffeisen Bank merkactivatie

Overal waar je kijkt gebeurt iets. Opeens kom je mensen op stelten tegen, in prachtige, fleurige kostuums en het andere moment wordt je omringt door een spontane dansgroep in rode glitterpakjes. Lekker meeviben is gratis en dat doen de bezoekers zeker. Naast het feesten kan je ook hippe kleding kopen in het ‘Designers Nest’ – een klein winkelpleintje met verschillende, lokale fashionmerken.

Neversea is zeer zeker instaggrammable. Je kunt er foto’s maken op een van de mooi aangeklede schommels en met diverse kleurrijke kunstwerken. Er is kosten noch moeite bespaard om juist te zorgen voor dat kersje op de taart.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Andreea Madalina Ene (@agirlwhotravels.world)

Wanneer je de plattegrond voor je hebt, zou je denken dat het terrein relatief klein is. Daar vergis je je in. Het lijkt wel of de locatie zich in een soort van baai bevindt, want als je omhoog kijkt zie je een gedeelte van het centrum. Middels houten vlonders – ’s nachts prachtig verlicht – wordt er een soort van looppad gecreëerd door het afgezette stuk strand. Het zand loopt wel ietwat zwaar, dus die kuiten worden goed getraind! Probeer trouwens niet illegaal vanuit de zee het terrein op te komen, dat kan je al gauw een boete van zo’n 4000 euro opleveren als je wordt betrapt. Dat is flink meer dan dat een kaartje kost.

Neversea 2022 het terrein
Photo credits: Neversea

Foodieparadijs

Van al dat gewandel en gedans wil de innerlijke mens ook wat. Op Neversea vind je genoeg waar voor je geld. Alhoewel de prijzen wel ietwat zijn gestegen door verschillende omstandigheden in de wereld, is het nog steeds relatief goedkoop ten opzichte van de Nederlandse prijzen. Zo heb je bijvoorbeeld een grote portie kip katsu noodles voor ongeveer 6 euro en een halve liter bier voor ongeveer 3 euro. Alle keukens zijn vertegenwoordigd en er is zelfs genoeg voor de zoetekauw, denk aan crepes, bubble waffles en ijs. YUM!

Peroni bier hamburger neversea 2022
Photo credits: Monique Biermans

Hitjes hitjes hitjes

Op dag 1 was het publiek wat tam, maar toen het weekend eenmaal aanbrak en de dansschoenen uit het vet waren, was het aan. Dat op de main stage de hits regeren, dat is een ding wat zeker is. De old school bangers worden geremixt tot dansbare platen en daar wordt van geprofiteerd – het gros van het publiek gaat all in met de handen in de lucht. Kate Bush met ‘Running Up That Hill’ maakt ook hier haar comeback in vrijwel elke DJ-set. Tussen de ‘Put your hands up in the air’ passeren meerdere oude hits de revue waaronder ABBA – ‘Gimme Gimme Gimme’ en Alphaville – ‘Forever young’, uiteraard in een geremixt jasje. Eerlijk, het werkt, want bij onder andere Don Diablo eet het publiek – full house – zo uit zijn hand.

Don Diablo main stage Neversea
Photo credits: Alive Coverage

Let’s get it started!

Op zaterdagavond stonden de Black Eyed Peas als een van de live pop-acts geprogrammeerd op de main stage. Bekend van liedjes als ‘I Gotta Feeling’, ‘Let’s Get It Started’ en ‘Pump It’, is de popband iets waar veel bezoekers naar uitkeken. Het heeft even geduurd voordat ze weer in Europa hun tour konden voortzetten. Helaas duurde het ook even voordat ze opkwamen, ze hadden vertraging opgelopen.

Een half uur later dan gepland barstte het feest los. Dit keer zonder Fergie, die in 2017 uit de band is gestapt. Wel kwam ze verrassend genoeg een aantal keren voorbij in de visuals. Het vrouwelijke gedeelte moest wel gecoverd worden in hun repertoire. Dit stuk kwam voor de rekening van zangeres J. Rey Soul – die een uitstekende performance neerzette. Doordat ze te laat waren hadden ze het gevoel iets goed te maken. Dit deden ze door tijdens hun show diverse malen ‘I love Romania’ door de microfoon te laten galmen. Aan het begin kregen ze het publiek nog lastig mee, maar aan het eind hadden ze de harten gewonnen. Er werd een zee aan telefoonlichtjes bij het slotakkoord van ‘Where Is The Love’ gevormd. De magie van de Black Eyed Peas is na al die jaren nog steeds niet uitgewerkt.

Technotempel

Als de nacht is aangebroken, wordt de Temple stage (bij binnenkomst recht voor de ingang) geopend. Diverse nationale en internationale techno DJ’s betoverden dit stukje van Neversea. Zo stonden er bekende artiesten als Paul Kalkbrenner, Jamie Jones en Amelie Lens.

Die laatste mag wel uitgelicht worden, want wat een energie straalt Amelie af op het publiek vanaf het podium. Ze gaat helemaal op in haar muziek en laat de deuntjes voortvloeien door dansend achter de decks te staan. Het was een dikke twee uur genieten geblazen.

Amelie Lens Neversea 2022
Photo credits: Monique Biermans

Het eindoordeel

Dat het van dezelfde organisatie is als Untold festival is te merken in alles. De megaproductie die deze partij kan neerzetten in geluid, beeld en licht is immens. Het is een genot voor het oog. Het eet- en drankaanbod is royaal en divers. Geen lange wachtrijen. De locatie is perfect – op het strand met mooi weer en ondanks de hitte toch goed te doen door het aanwezige briesje.

Ben je liefhebber van de zee en elektronische muziek? Dan is Neversea het perfecte festival om in je agenda te zetten voor volgend jaar. De 2023 editie zal het eerste of tweede weekend van juli plaatsvinden. De precieze datum zal nog bevestigd worden door de organisatie.

Neversea Logo

Neversea 2024

Locatie
Roemenië
Constanta, Roemenië
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen