Parel op de Poster: Jungle op Lowlands 2022

De headliners zijn de blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van een aantal video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van (nog) wat kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Jungle op Lowlands 2022!

Londenaren die van diep dansen houden, soulvolle muziek die swingt. Iedereen gaat los op de choreografie van het duo en bijbehorende band. Met eerste plaat Jungle uit 2014 maakten zij een enorme indruk, voornamelijk door tracks als ‘Time’ en ‘Busy Earnin’’. Dit resulteerde in een mercury prize en in één keer een smak fans.

Wat zij ook maken, het is onmiskenbaar Jungle en onmiskenbaar lekkere muziek. Al blijft de moderne soul van Jungle heel herkenbaar, zit er echt ontwikkeling in de muziek van een band die steeds meer volwassen en ambitieus wordt. Live straalt de band een enorm plezier uit en wordt elke track fanatiek gespeeld. Stampende en dampende muziek gemaakt door Josh Lloyd-Watson en Tom McFarland, begeleid door een strakke band, achtergrondzang en een boel toffe videoclips. Met andere woorden: heb je Jungle wel of niet live gezien, ga de band checken op Lowlands dit jaar en je zult ervan smullen.

Jungle op Lowlands 2022

Wie: Jungle
Wanneer: T.B.D.
Waar: Stage T.B.D. Lowlands
Wat: Moderne soul & beats

Een goed begin is…

De gelijknamige debuutplaat uit 2014 sloeg een heel aantrekkelijke brug tussen indie, electronica en modern soul. De kenmerkende falsettostemmen van Lloyd-Watson en McFarland passen goed bij de dansbare vibe van hun muziek. Dit lieten zij zien tijdens hun Glastonbury debuut in 2014. Eigenlijk heeft Jungle al aan het begin van hun carrière de toon gezet hoe zij live optreden. Een tent ombouwen tot rokerige club waar de soul je wordt toegereikt: een goed begin is het halve werk.

Een Jungle vol speelplezier

Met tweede plaat For Ever ging Jungle een meer zonnige kant op, zoals met ‘Heavy, California’ en ‘Casio’. De zangers meer op de voorgrond en een nog meer overtuigende speelstijl. En wat een flow: Jungle kan als collectief gezien worden als het soulvolle broertje van LCD Soundsystem en zo speelt de band ook. De toon wordt doorgetrokken en het publiek weet bij Jungle waar zij aan toe is en waar zij van kan gaan genieten. Kijk maar naar deze set op Lowlands 2019 waarbij de vibes en het speelplezier niet te missen zijn.

Kunstzinnig en productief

Ook derde plaat Loving in Stereo bleek een succes door knallers als ‘Keep Moving’ en ‘Talk About It’. Vooral die eerste is live geslaagd: zeker als het door dronebeelden ontzettend goed in beeld is gebracht. Deze versie is dan ook een topvoorbeeld van hoe strak Jungle live kan zijn en hoe kunstzinnig de band is. Het is erg aan te raden om de (nieuwste) videoclips van de band af te struinen. Op die manier krijg je een goed beeld van hoe de band in het speelveld staat. Daarnaast bleek COVID ook voor Jungle productief, want de band heeft zowaar twee heerlijke tracks uitgebracht na de laatste plaat. Vooral ‘Good Times’ is een knaller. Al met al dus een band met een heerlijk repertoire welke altijd een feestje bouwt op het podium. Dat belooft wat voor Lowlands!

Jungle staat in het festivalseizoen ’22 naast Lowlands nog op o.a. Sziget Festival en Pukkelpop.

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.