Waarom Standon Calling 2022 de reis naar Engeland waard is

Standing Calling 2022
The Subways op Standon Calling 2022. Photo: Graham Howlett / Festileaks

Omdat Festileaks nog nooit naar Standon Calling is geweest, willen we jullie dit jaar onze eerste indruk van dit festival geven. En waarom we denken dat het de reis vanuit het buitenland zeker waard is.

De genderevenwichtige line-up

Dit jaar was 54 procent van de acts op Standon Calling vrouwelijk en niet-binair, wat de line-up ongelooflijk divers maakt. Met popiconen als Anne-Marie, die zaterdagavond headliner was, en Sigrid. Indierockers Dry Cleaning en Self Esteem. En elektronische acts als Kelly Lee Owens en Annie Mac. Als gevolg hiervan was de “indie-overkill” van 4 blanke jongens met gitaren die Britse muziekfestivals kunnen overheersen, zeldzaam. (Hallo, Razorlight!) We hebben dit weekend meer dan 40 volledige optredens gezien en ze waren allemaal geweldig!

CMAT op Standon Calling, 2022. Photo: Graham Howlett / Festileaks

Festivalterrein & Camping

Van de vele festivals die deze verslaggever over de hele wereld heeft bezocht, heeft deze een van de kleinste locaties. Het duurt slechts 1 minuut en 40 seconden om van de hoofdpodium naar het tweede podium (genaamd Laundry Meadows) te lopen. De ingestelde tijden op beide podia zijn gespreid, dus er was het hele weekend bijna geen overlap tussen de twee grootste podia. Dat betekende dat we elke dag ongeveer 18 volledige optredens konden zien! Bovendien was de geluidskwaliteit het hele weekend constant goed.

De algemene camping is een korte en aangename wandeling van ongveer 5-10 minuten vanaf het hoofdpodium door het bos en dan een heuvel op. We konden elke ochtend (gratis) zonder wachttijd een warme douche krijgen, om ongeveer 9.00 uur! De camping was echter erg gehorig, dus neem oordoppen mee, ga naar de familiecamping of probeer het gedeelte “rustig kamperen” (en laat ons weten hoe het gaat!).

Route door het bos naar de Camping op Standon Calling 2022. Photo: Graham Howlett

Toegankelijkheid

Het festival is niet alleen genderevenwichtig en inclusief, maar doet er alles aan om het zo toegankelijk mogelijk te maken. Er is een camping voor mensen met beperkingen tussen de twee hoofdpodia waar zelfs elke bar een verlaagd gedeelte heeft voor rolstoelgebruikers. Het is daarnaast ook hondvriendelijk en gezinsvriendelijk, met veel extra activiteiten om de kinderen en honden bezig te houden.

Vlakbij het vliegveld

Het festival ligt vlakbij Stansted International Airport, dus het is gemakkelijk bereikbaar voor alle Europeanen. Een treinrit van 12 minuten van het vliegveld naar Bishop’s Stortford en dan een korte taxi- of busrit naar het festivalterrein. Nadat je het vliegveld verlaten hebt kan je gemakkelijk binnen het uur je polsbandje kunnen omdoen en een drankje kunnen nuttigen!

The Cribs op Standon Calling 2022. Photo: Graham Howlett

Als je een Brits festival wilt meemaken zonder 25.000 stappen per dag te hoeven lopen. Met vriendelijke mensen en een goed samengestelde line-up, dan moet je Standon Calling zeker eens proberen!

Standon Calling Logo

Standon Calling 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Verenigd Koninkrijk
Datum 20-23 juli 2023
Line-up
Years & Years
Self Esteem
Bloc Party
Tickets Kopen