Zeven onvergetelijke optredens op Musilac Festival

L'Impératrice at Musilac 2022
L’Impératrice at Musilac @Emilie_Constanziello

Zoals elk jaar kunnen we ook dit jaar weer wat namen toevoegen aan het lijstje memorabele optredens op het Musilac festival. Velen van hen hebben al een keer op de podium naast het meer van Aix les Bains gespeeld, en zij hebben ons allen een gedenkwaardig souvenir nagelaten. Laten we voor deze twintigste editie terugkomen op enkele van de mooiste momenten van Musilac.

Sum 41

Naar de iconische band werd reikhalzend uitgekeken op Musilac. De Canadezen veroverden de menigte, die maar bleef applaudisseren voor Deryck Whibley en zijn band. Een onvergetelijk moment voor de fans van “In Too Deep” en “Fat Lip”. Hoe kunnen we dit optreden van meer dan anderhalf uur, tussen hits en ballads, vergeten na twee jaar zonder festivals? De band tourde door Frankrijk en Europa, en speelde kort na Musilac in de mythische arena van Nîmes, in het zuiden van Frankrijk.

Photo: Femke Valks / Festileaks

Declan McKenna

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de jonge artiest Aix-Les-Bains op zijn kop zette met een show van een uur. Op het podium van de “Montagne” rende, danste, sprong, speelde piano en gitaar en liet hij niemand onverschillig. Net als bij zijn concert op Glastonbury een paar weken eerder, zong een innige menigte mee met zijn hits. “Brazil” en “British Bombs” sloten een show af die de festivalgangers nog lang zouden onthouden.

Declan McKenna Musilac @ Arnault Breysse

Clara Luciani

Sinds ze Metronomy’s ‘The Bay’ coverde, is Clara Luciani een echte ster in Frankrijk. De cijfers op de streaming platforms en haar talrijke optrredens in Frankrijk zijn het bewijs van haar succes. Steeds meer mensen uit andere landen stromen toe om de vriendin van Alex Kapranos, zanger van Franz Ferdinand, te zien. Voor de goede orde, het was op dit festival dat de twee geliefden elkaar in 2019 ontmoetten. Dat jaar speelde Clara op het kleinere Korner podium, maar voor een reeds volgepakte menigte. Als headliner keerde ze terug om haar nieuwe album ‘Coeur’ te vertolken onder de ontroerde blik van het publiek.

Sam Ryder

Veel fans verzamelden zich vroeg in de middag om te applaudisseren voor zanger Sam Ryder die het ‘meer’-podium opende. Nadat hij tweede was geworden op het Eurovisie Songfestival, won hij harten met “Space Man”, maar ook met zijn andere hits. Hij is een wonderkind als weinig anderen, zijn stem gaat van laag naar hoog zonder enige moeite. Hij betreedt het podium onder een brandende zon om de kenners te ontroeren, maar zodat de overige Musilac-festivalgangers hem kunnen ontdekken.

Ascendant Vierge

Dit is een van de Franse ontdekkingen van de laatste paar jaar. Het techno duo zet het Korner podium tot diep in de nacht op z’n kop. Het is onder betoverend licht en een nog steeds enthousiaste publiek dat Ascendant Vierge zijn hits zoals “Influenceur” zingt. Deze band is het bewijs dat de Franse scene even gevarieerd als krachtig is.

Tones and I

Met een indrukwekkende stage set bewijzen Tones and I dat ze heel wat hits op zak hebben, niet alleen het bekende ‘Dance Monkey’. Hoewel haar Europese tournee werd afgebroken vanwege COVID, scoort de Australische zangeres met nummers als ‘The Kids are Coming’. Haar stem draagt alles wat op haar pad komt, van pop tot soulmuziek. We hadden de gelegenheid om haar op een speciaal moment te ontmoeten, en hoorden dat er zeer binnenkort nieuwe tracks zullen worden uitgebracht. We kunnen niet wachten om meer te horen!

L’Impératrice

Het is een understatement om te zeggen dat ze verwacht werden op het Musilac festival. In 2018, op de dag van de WK-finale, net toen Frankrijk op het punt stond te winnen, dwong een hevige storm het festival zijn laatste dag af te gelasten. In 2022 keren ze terug naar hetzelfde podium en zijn ze klaar om te bewijzen dat ze ernaar uitkeken om deze datum te spelen. Na een indrukwekkende date op Coachella, en net terug van Down the Rabbit Hale, verwarmden de Empress de harten van Musilac met hun nummers als “Agitations Tropicales” en “Peur des Filles”. Een geweldig moment dat in de herinnering zal blijven.

L'Impératrice at Musilac 2022
L’Impératrice at Musilac @Emilie_Constanziello
Musilac Logo

Musilac 2024

Locatie
Frankrijk
Aix-Les-Bains, Frankrijk
Datum 10-13 juli 2024
Line-up
Justice
Placebo
Macklemore
Tickets Kopen