‘Ademnood’ en andere pieken bij de Coke Studio Sing-along op Lowlands 2022

Photo Credit: Debbie Spaan / Festileaks

Zaterdagmorgen, 12 uur. Willie Wartaal loopt het podium op en kijkt uit over een goedgevulde Alpha. “Kunnen jullie allemaal lezen?” vraagt hij. De tweede dag van Lowlands 2022 wordt geopend met een massale karaoke, georganiseerd door Coca Cola en live gezongen door de geweldige nieuwe lichting Nederlandse popartiesten.

Voor aanvang wordt het publiek onthaald onder een soundtrack van ploppende cola-flesjes. Ondanks het vroege uur is de Alpha echt goed gevuld en de aanwezige festivalgangers worden ook flink getrakteerd. Behalve Willie Wartaal, die het uurtje als host aan elkaar praat, komen ook S10, Bente, MEAU en Sophie Straat op het podium. Allemaal doen ze twee nummers – één eigen en één cover. Als klap op de vuurpijl doen de vier jonge, Nederlandse popsterren ook nog een track samen. Dit zijn de hoogtepunten van de Coke Studio Sing-along op Lowlands 2022.

Bente komt nog even terug op gisteravond

De eerste artiest die het podium mag betreden is de Bente. Naast het nummer ‘Nee is nee’, dat ze samen met Maan uitbracht, speelt de 21-jarige zangeres een ode aan de eerste nacht van Lowlands 2022. Guus Meeuwis’ ‘Het is een nacht’ is de perfecte keuze, waarbij de geprojecteerde tekst compleet overbodig is.

Een gevoelig moment met MEAU

Next up: MEAU. De 22-jarige artieste covert ‘Onderweg’ van Abel en speelt haar hit ‘Dat heb jij gedaan’. Met name dit laatste nummer zorgde voor een gevoelig hoogtepunt. Van het intieme begin tot het moment dat de band invalt voor het laatste deel.

Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

S10 brengt eerbetoon aan Henny Vrienten van Doe Maar

De beste combinatie van cover en artiest is misschien wel S10 en ‘Smoorverliefd’. Willie Wartaal kondigt het aan als een eerbetoon aan de dit jaar overleden Henny Vrienten, zanger van Doe Maar. Emotioneel natuurlijk, maar onder de goedkeurende blik van S10 wordt er ook flink gedanst.

Amsterdam op Lowlands

Sophie Straat vliegt er meteen goed in. Nog voor ze haar eerste nummer inzet, neemt ze het op voor de vluchtelingen in Ter Apel. Enigszins preken voor eigen parochie, maar de toon is in ieder geval gezet. Met haar eigen ‘Groen Amsterdam’ en ‘Ik meen ’t’ van André Hazes brengt Sophie de hoofdstad even naar de Flevopolder.

Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Ademnood

De grote verrassing van de Coke Studio Sing-along is de gezamenlijke cover van ‘Ademnood’. Heel even vormen de vier artiesten een girlband speciaal voor dit ene anthem. En het werkt fantastisch. Behalve fantastische songwriters zijn S10, Bente, MEAU en Sophie Straat ook zeer goede zangeressen, en dat is te horen. Een goede afsluiting van deze show, laat de rest van Lowlands 2022 beginnen!

Niets missen van Lowlands 2022?

Festileaks doet uitgebreid verslag van Lowlands 2022. We geven je alvast inzichten in de line-up en geven je tips voor wat je echt niet mag missen. Tijdens het weekend lees je reviews van de grootste acts. Ook delen we de hoogtepunten per dag en brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanaf het terrein. Achteraf kun je weer stemmen op het Festivalrapport, maken we de Top 25 volgens het publiek bekend en luister je een speciale episode van De Festivalpodcast op Lowlands!

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.