De highlights van de Lowlands vrijdag met Michael Kiwanuka, Eefje de Visser en karaoke

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

De eerste dag van Lowlands is alweer voorbij gevlogen. Gelukkig is er nog genoeg tijd om de nacht vol te maken met onder meer Hang Youth, Floating Points, Four Tet en alle andere mooie feestjes op het terrein. Maar eerst nemen we je mee naar de hoogtepunten van de Lowlands vrijdag!

Lowlands staat bekend om de geweldige sfeer, combinatie van alle muziekgenres en de uitgebreide randprogrammering. Hoezo zijn de acts het belangrijkste? Zelfs zonder de muziek te checken heb je gegarandeerd het weekend van je leven! Of je nu thuis zit, de langste nacht van je leven volbrengt op Lowlands of aan het uitbrakken bent op de festivalcamping, je leest de highlights hier.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Iedereen keiblij (en keiwarm) bij Prins S. en de Geit

Prins S. en de Geit is een van de eerste muzikale acts van de vrijdag. Heeft iedereen al zin in Lowlands? Al tegen kwart voor 1 staat niet alleen de X-Ray helemaal vol met mensen, maar ook het veld eromheen. Op dit middaguur is het bloedjeheet, dus het is binnen al helemaal een sauna te noemen. Prins S. en de Geit is er helemaal klaar voor, dit is de beste middagstart van Lowlands.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

“Scream” bij Wet Leg

Wet Leg steelt de show in de Heineken. De Heineken is voller dan vol waardoor het publiek ver buiten de tent staat. Het is warm, heel warm en dat merkt de band ook op. Naast een fijne set is er nog een memorabel momentje tijdens de show. De gitarist is jarig, waardoor een deel van het publiek mee kan zingen. Het hoogtepunt van de Wet Leg show is wel de gezamenlijke ‘scream’ van iedereen die bij de Heineken staat. De Wet Leg hype is real.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Michael Kiwanuka

We weten niet of er een band op Lowlands beter gaat zijn dan heer en meester Michael Kiwanuka. Wat een energie straalt deze band uit. Alles wordt superstrak gespeeld en Kiwanuka heeft er duidelijk plezier in. Hij weet iedereen bij de Alpha helemaal in te pakken. Een uur lang de combinatie van zijn stem en muziek geeft nog meer zin in dansen!

Ameezing Karaoke bij Lowlands Science

Bij de Lowlands Science area kun je je geluk niet op, mooie experimenten en onderzoeken volgen elkaar op. Zo ook de Ameezing Karaoke. Daag een vriend of vriendin uit en ga de uitdaging aan: karaoke battle! Er zit alleen een klein addertje onder het gras: het onderzoek neemt vertalingen mee die je mee moet zingen. Wie de meeste lyrics goed heeft wint eeuwige roem. Wie daag jij uit?

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Balthazar start in de regen

Het lijkt wel of er een kleine vloek rust bij de Balthazar optredens op Down The Rabbit Hole en Lowlands. De vloek genaamd: een flinke bak met regen. Mensen zijn drijfnat, maar zetten gewoon door. Balthazar is aan! Bij de laatste track ‘Losers’ is iedereen weer opgewarmd en wordt er uit volle borst meegezongen.

Daarnaast lijkt het bijna een sport om een droge plek te vinden. Gelukkig levert het wel mooie plaatjes op. En nog meer goed nieuws: de komende dagen lijkt het geheel droog te blijven op Lowlands!

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Rellen bij Liam Gallagher

Het was dan misschien wat rustiger dan gehoopt, Liam Gallagher weet wel overal een feestje van te maken. Waarschijnlijk durfden veel mensen het niet aan de tocht naar de Alpha te maken. Maar met de mensen die er waren was het een prachtig optreden. Vooral het laatste half uur werd goed ingezet. “Are there any Oasis fans here?” wordt zo’n drie keer gevraagd. Natuurlijk zijn die er, Liam. Meezingen met al zijn tracks geschiedde. Het is alleen nog steeds een raadsel hoe hij zo lang de tamboerijn kon vasthouden met zijn mond.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Sam Fender is hier!

Het was nog even onzeker of Sam Fender wel op Lowlands zou optreden. Eerder zei hij namelijk lastminute Sziget Festival af. Maar het is gelukt! Hij was gewoon op Lowlands, waardoor een stuk van de Alpha snel leegliep tijdens Gallagher. En er was niets van Fenders stemproblemen te merken. Een strak optreden met goede vibes. Meezingen met al zijn hits gegarandeerd.

Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

De nacht in met Eefje de Visser

Eefje De Visser en band trappen hun show af in de Heineken. Het is eindelijk tijd om hun bedoelde Lowlands show van 2020 in te halen. Deze keer heeft Eefje niet alleen haar ‘normale’ vijfkoppige band mee. Maar zijn er maar liefst 7 danseressen op het podium. Bij het laatste nummer ‘Lange Vinnen’ gaan zij op het podium net zo los als in het publiek: op naar de tweede Lowlands nacht!

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

The Opposites terug in de Alpha

Het is zover, geen Sexyland meer deze keer. De eerste headliner van Lowlands 2022 sluit de Alpha af. Het begin is een beetje zoeken voor de oldschool Opposites fan. Maar even later gaat het los. Het lijkt wel of het nog nooit eerder zo druk geweest is. De velden rondom de Alpha zijn vrijwel leeg en terecht! De heren geven een show met alle grote hits uit hun repertoire.

Niets missen van Lowlands 2022?

Festileaks doet uitgebreid verslag van Lowlands 2022. We geven je alvast inzichten in de line-up en geven je tips voor wat je echt niet mag missen. Tijdens het weekend lees je reviews van de grootste acts. Ook delen we de hoogtepunten per dag en brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanaf het terrein. Achteraf kun je weer stemmen op het Festivalrapport, maken we de Top 25 volgens het publiek bekend en luister je een speciale episode van De Festivalpodcast op Lowlands!

Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.