6 acts die je zeker niet mag missen op Fest Festival 2022

Fest Festival – © Martyna Frelich

Nog een week te gaan voor het Poolse Fest Festival start, dus dit is een mooi moment om de line-up door te spitten en een eigen festivalplanning te maken. Als je dit festival op je planning hebt staan dan is hier een lijst van artiesten die je echt niet mag missen op Fest Festival 2022. Mocht je er nog niet van gehoord hebben: dit festival vind plaats op 10 tot 13 augustus in het Silezische Park in Chorzow.

Stromae

Eén van de headliners van deze editie van Fest Festival is Stromae. De muzikant werd in 2009 bekend bij het grote publiek met zijn hit ‘Alors On Danse’. Hij heeft wereldwijd meer dan 8,5 miljoen albums verkocht en is daarmee één van de meest herkenbare Belgische artiesten geworden. Stromae zal met zijn optreden het publiek meevoeren naar de maan!

Wanneer: zaterdag 13 augustus, 00:00
Waar: Main Stage

Slowthai

slowthai stond vorig jaar op het punt om op Fest Festival te spelen, maar helaas kon hij door covid-beperkingen niet optreden. De organisatoren kondigden de rapper gelukkig opnieuw aan! Slowthai is een vertegenwoordiger van de Britse rapscene, die ook buiten de eilanden van het Verenigd Koninkrijk in sneltreinvaart een rijzende rap-ster is geworden.

Wanneer: woensdag 10 augustus, 23:30
Waar: Tent Stage

Jungle

Het Britse elektronische muziekduo Jungle, opgericht door Josh Lloyd-Watson en Tom McFarland, heeft met hun drie uitgebrachte albums al veel toegewijde fans gewonnen die luisteren naar hun nostalgische mix van funk, disco, pop en soul. Om in de stemming te komen, moet je beslist luisteren naar het optreden van Jungle in het Parijse metrostation!

Wanneer: zaterdag 13 augustus, 20:00
Waar: Main Stage

James Arthur

Emotie, oprechtheid en gevoeligheid – dat is wat je kunt voelen in elk liedje van James Arthur, die zal optreden in het Silezische Park in Chorzów! De artiest heeft hits gescoord als ‘Say You Won’t Let Go’ en ‘Impossible’. Bij iedereen bekend als tranentrekkers, die niet onverschillig voorbij zullen gaan. In zijn werk is James niet bang om openlijk te spreken over innerlijke dilemma’s, liefde en de zoektocht naar zichzelf.

Wanneer: vrijdag 12 augustus, 19:00
Waar: Arena Stage

Woodkid

Woodkid is een multi-getalenteerde Franse muzikant, die werd aangekondigd als een van de eerste artiesten voor de editie van dit jaar. De artiest is niet alleen componist en songwriter, maar ook een veelgeprezen filmmaker en grafisch ontwerper. In 2011 bracht hij zijn eerste EP uit, en in 2013 zijn eerste volledige album onder de titel Golden Age. Sindsdien is hij een van ’s werelds toonaangevende scheppers van populaire experimentele muziek.

Wanneer: woensdag 10 augustus, 21:00
Waar: Arena Stage

Jimek

Je hebt misschien van Jimek gehoord omdat hij in 2015 een prijs won in een door Beyoncé uitgeschreven remix-wedstrijd. Zijn bewerking van ‘End of Time’, dat op het album 4 van de wereldster stond, bracht hem de meeste faam. Jimek is ook bekend van het symphonische ‘Hip-Hop History’: in 2015 componeerde hij een compilatie van in totaal 30 nummers uit het repertoire van bekende hiphop artiesten.

Onder andere Kendrick Lamar, M.I.A., Wiz Khalifa, 2Pac, Jay-Z, Wu-Tang Clan, Kanye West, 50 Cent, Beastie Boys, Nas, Dr. Dre, Snoop Dogg en Nicki Minaj kwamen voorbij in deze grootse mash-up die hij met het Poolse Symphonisch Orkest speelde. Op Fest Festival 2022 zal Jimek samen met zijn orkest voornamelijk nummers van de bekendste Poolse hiphop acts spelen.

Wanneer: donderdag 11 augustus, 18:00
Waar: Main Stage

Fest Festival Logo

Fest Festival 2022

Locatie
Polen
Chorzów, Polen
Datum 10-13 augustus 2022
Line-up
The Chainsmokers
Yung Lean
Woodkid
Tickets Niet meer beschikbaar.