Cabaret Vert: topacts in een van de mooiste steden van Frankrijk

In het charmante stadje Charleville-Mézières, op enkele kilometers van België en Luxemburg, komen de populairste artiesten van Frankrijk en daarbuiten bijeen op het Cabaret Vert festival. Van 17 tot 21 augustus worden vijf dagen van uitzonderlijke muziek in een uniek kader aangeboden.

Het hele jaar door leeft het charmante stadje Charleville-Mézières in een rustig tempo. Je slentert hier in alle rust door idylissche Noord-Franse straten, vergelijkbaar met die in België.

Maar gedurende een paar dagen per jaar verandert het ritme van Charleville-Mézières ingrijpend. Eén van de grootste festivals van Frankrijk vindt dan plaats in het centrum van de stad, 30.000 bezoekers uit het hele land komen er op af. Met op de affiche dit jaar: onder andere Skipknot, Liam Gallagher, Stromae, Aurora, Pixies en Madness.

Cabaret Vert

Passievol

Het was vooral Aurora die veel indruk maakte op Cabaret Vert. Op de ‘Illuminations’ stage zong ze voor een grote witte cirkel die doet denken aan Cornelia Jakobs, de Zweedse Eurovisievertegenwoordigster in 2022. Ze boeit met een passievolle dans en een podiumprésence die zelfs de meest terughoudende festivalgangers overtuigt.

Direct na Aurora is het de beurt aan Stromae. Hij tourt al de hele zomer intensief door Europa en Frankrijk, en overal waar hij komt zijn de reacties lyrisch. Ondanks de hoge verwachtingen lost hij deze wederom ook in op Cabaret Vert. Het optreden, inclusief strakke choreografie, bewegende schermen en robothond, herinnert ons eraan dat dé koning van de Franstalige pop is.

Cabaret Vert

Een dag later is het Slipknot die het hoofdpodium genaamd ‘Zanzibar’ mag afsluiten. Ze stonden al in 2020 op de line-up van het festival en werde elke keer meegeschoven naar de volgende editie. Gelukkig was er ook deze zomer nog plek in de agenda, want zo vaak speelt de band niet in Frankrijk.

Een smet op de feestvreugde was de last-minute afzegging van bob vylan. Enkele weken eerder gaf hij nog een onvergetelijk concert op het Korner podium van Musilac, dus de hype was real. Hopelijk kunnen we deze sensationele crossover-band snel weer ergens zien.

Cabaret Vert