Coldplay naar Johan Cruijff ArenA in Amsterdam in 2023

Photo: James Marcus Haney

Coldplay komt in 2023 naar Amsterdam als onderdeel van hun Music of the Spheres Tour. Ze spelen in de zomer in de Johan Cruijff ArenA. Een precieze datum of informatie over de ticketverkoop is nog niet bekend.

UPDATE: De concerten zijn inmiddels officieel aangekondigd. Check voor alle info mojo.nl/coldplay.

Coldplay bracht vandaag de clip uit bij hun nieuwe single ‘Humankind’. In de eerste 30 seconden van de clip komen in vogelvlucht en op cryptische wijze allerlei landen, steden en venues voorbij. Dit zijn naar alle waarschijnlijkheid de plekken waar hun Music of the Spheres Tour langstrekt in 2023.

Amsterdam is één van de steden die te zien is in de clip, namelijk op een rondrijdende taxi op 0:31 (zie hieronder). Rechts bovenin het beeld zijn gelijktijdig bovendien enkele iconen te zien, die corresponderen met een schrift dat Coldplay speciaal ontwikkelde rondom hun nieuwe plaat. Als je ze ontcijfert, komt er te staan: Johan Cruijff ArenA.

Amsterdam is te zien op de taxi. Rechtsboven in de hoek kun je de blauwe letters onder de rode balk ontcijferen via dit Music of the Spheres schrift. Je leest dan: Johan Cruijff ArenA.

België

Andere steden die in de video te zien zijn, zijn onder meer Milaan, Kopenhagen en Zürich. Ook kunnen de Verenigde Staten en Zuid-Oost Azië zich opmaken voor een bezoek van Chris Martin en co. Een Belgische stad is niet gespot in de video.

Coldplay rondt momenteel het Europese deel van hun tour voor dit jaar af. Eerder deze maand brak de Britse megaband nog een ticketrecord door vier avonden in Brussel te spelen, maar Nederland werd toen overgeslagen. Het lag al in de lijn der verwachting dat ze dat in 2023 goed zouden komen maken.

Kaartverkoop

Concrete informatie over deze shows is nog niet beschikbaar; een officiële aankondiging moet nog volgen. Dan zal ook bekend worden hoeveel concerten de band geeft en wat een kaartje gaat kosten. Maar om je alvast een idee te geven: de prijzen voor in Brussel in augustus 2022 waren tussen de 30 en 138 euro. Staanplaatsen gingen voor 95 euro.

In een mailing geeft de band vandaag aan dat de officiële aankondiging over de tour van 2023 op korte termijn wordt verwacht. We houden je op de hoogte.