Coldplay breekt ticketrecord in België

Coldplay geeft maar liefst vier concerten in België. Het optreden is voorlopig het laatste optreden in Brussel dat de band geeft, laat Live Nation weten.

Eén ochtend had Coldplay nodig om het Koning Boudewijnstadion in Brussel drie keer uit te verkopen. Daarom voegen Chris Martin en co. daar nog één optreden aan toe. Het Britse viertal staat op 5, 6, 8 en 9 augustus in het Brusselse stadion. Tickets voor de nieuwe show gaan op 29 oktober in de verkoop om 9.00 uur.

Het is nog nooit voorgekomen dat een artiest 4 avonden op rij uitverkoopt in het Koning Boudewijnstadion. Het gaat in totaal om zo’n 200.000 tickets! Tamelijk bizar dus.

Een Nederlandse datum is niet aangekondigd door Coldplay. Hoewel Pinkpop nog tot de mogelijkheden behoort, lijkt de band pas later naar Europa te komen.

Coldplay heeft als doel zo klimaatneutraal mogelijk op tournee te gaan. Dit doet de band onder meer door gebruik te maken van lokale materialen en confetti van biologisch afbreekbaar materiaal. Festileaks zocht uit hoe het CO2-neutraal touren precies zit.

Coldplay

Coldplay

Coldplay is sinds 1996 actief in de muziekwereld. In 2000 brachten de heren hun eerste album Parachutes uit. Sindsdien heeft de band echter niet stilgezeten. Na vele hitsingles zoals ‘Something Just Like This’, bracht de band in juli 2017 de EP Kaleidoscope uit. Ook werd in november 2018 de film ‘A Head Full Of Dreams’ gelanceerd. De film biedt een unieke kijk achter de schermen bij de Engelse formatie, die in het verleden op onder andere Lowlands en Glastonbury te vinden was. Bijna 20 jaar na het debuut verscheen in 2019 het meest recente album Everyday Life. Komende zomer is Coldplay te zien in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Festileaks Festivalvakantie 2022