De meest bijzondere areas van Sziget 2022

Sziget 2022 logo letters sfeer publiek
Photo credits: Monique Biermans

Dat Sziget 2022 een enorm festival is met ontelbaar veel stages en een bomvolle line-up weten we natuurlijk allemaal. Maar op het eiland is nog veel meer te ontdekken dan alleen muziek. Onder de meer dan 40 podia en areas zijn namelijk ook veel plekken waar je andere gezellige dingen kan doen. In deze vijf bijzondere Sziget areas zie en doe je unieke dingen die je altijd bijblijven

Photo credit: Hugo de Boer

Travelling Funfair

Wanneer je de Travelling Funfair binnenstapt voelt het net alsof je terug in de tijd reist. Met een mix van traditionele spelletjes, muziek, goochelaars, waarzeggers en meer waan je je even helemaal in een andere wereld. Daarnaast vindt je er de Automata Carrousel installatie, die speciaal voor Sziget 2022 naar Boedapest is gehaald. Kortom, de Travelling Funfair is de ideale plek om even écht op vakantie te zijn in een compleet andere omgeving dan de rest van het festival.

Photo Credit: Sziget Festival

Global Village

In de Global Village check je performances van artiesten uit alle uithoeken van de wereld. De hele dag door staan er bekende – en minder bekende – artiesten geprogrammeerd uit de world music scene. Je ontdekt hier lokale muziek uit allerlei landen, die ze zowel op traditionele wijze spelen en soms in een internationaal jasje steken.

Daarnaast vindt je hier het welbekende Vietnamese National Water Puppet Theatre, één van de bekendste shows in Vietnam en een waar cultureel erfgoed. Om dit mee te maken hoef je echter niet helemaal naar Vietnam, want het poppentheater geeft maar liefst twee shows per dag op Sziget. In de Global Village kun je iedere dag om 16:20 of 21:15 genieten van het poppenspektakel!

Photo credit: Sziget Festival

Cirque du Sziget

Cirque du Sziget, de circustent, is inmiddels niet meer weg te denken van het Sziget terrein. Vanaf het begin van de middag tot het einde van de nacht kun je hier genieten van allerlei soorten performances. Van acrobatiek tot dans en van jongleurs tot balansshows, je ziet het allemaal. En mocht een show die je graag wil zien nou precies overlappen met je favo artiest… Dan heb je geluk, want de meeste circusacts treden meerdere keren gedurende de week op.

Photo credit: Sziget Festival

Theatre-and-Dance Field

De naam zegt het al, maar op het Theatre-and-Dance Field zie je performances van dans-, theater- en meer visuele artiesten. De area bestaat uit twee verschillende podia, waar je geniet van innovatieve dansacts. Denk aan een duo bestaande uit een paaldanser en een breakdancer, of aan Angel Durran die meerdere keren optreedt met een visual- en lichtshow. In de show Legend of Burning Man worden de verhalen van de Arabische Lente verbeeld op een 360 graden podium.

Magic Mirror

Na 20 jaar is de Magic Mirror tent een begrip op Sziget. In de ronde tent, waarvan de wanden bedekt zijn met spiegels, wordt de liefde gevierd door middel van allerlei verschillende soorten shows, workshops en lezingen. Met onder meer filmvoorstellingen, comedyshows en cabaret vraagt het festival aandacht voor de LGBTQIA+ gemeenschap en gelijkwaardigheid. En ’s avonds vindt je in de Magic Mirror de allerbeste feestjes en geweldige drag shows.

Sziget Logo

Sziget 2022

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2022
Line-up
Ben Klock
RÜFÜS DU SOL
Sam Fender
Tickets Niet meer beschikbaar.