Gerucht: U2 in de zomer van 2023 naar Europa, mogelijk op festivals

Gaat U2 eindelijk een keer de Europese festivalweides platspelen? De eerste geruchten gaan inmiddels de ronde voor een tour van de Ierse band in 2023.

Eind 2021 liet de band in een interview al weten graag weer op tour te gaan. Met een nieuw album op zak en de juiste omstandigheden zag bassist Adam Clayton het wel zitten om opnieuw te touren. Nu lijken deze wensen steeds meer vorm te krijgen.

In een post op U2songs.com, een website voor (en door) de fans van de band, zijn de geruchten op een rijtje gezet. De website schrijft dat ze begin dit jaar al hoorden dat U2 plannen heeft voor outdoorconcerten in Europa in 2023, zoals een stadiontour of enkele festivaloptredens. Ook is hen duidelijk geworden dat U2 aan hun tourcrew heeft gevraagd om hun planning vanaf juni 2023 open te laten.

Frankrijk, Dublin, Los Angeles

De afgelopen weken lijkt het erop dat die tour steeds concreter aan het worden is. Zo gaan er inmiddels vrij concrete geruchten over Franse data in 2023 (nadat show-designer Willie Williams werd gespot in het zuiden van het land) en stadionshows in Dublin tijdens de zomer.

Ook vanuit Amerika komen steeds meer geluiden. Zo publiceerde Billboard Magazine dat U2 de band wordt die de nieuwe concertzaal MSG Sphere in Las Vegas gaat openen in november 2023. Daarnaast werd op het Amerikaanse KROQ Radio gehint dat ‘een Ierse band’ meerdere avonden had geboekt in het Sofi Stadion in Los Angeles, waarna ze ‘Where The Streets Have No Name’ draaiden.

We weten inmiddels: waar rook is, is vuur. Met bovenstaande geruchten lijkt het er sterk op dat U2 een tour aan het plannen is voor 2023 die ze in de zomer langs Europa brengt en in het najaar door de Verenigde Staten.

Of festivals ook concreet onderdeel gaan zijn van het tourschema is nog even afwachten: de band is over het algemeen geen fan van festivals. Ze speelden er wel eens aan het begin van hun carrière (de shows op Pinkpop en op Torhout Werchter in de eighties zijn berucht), maar op een enkel uitstapje na (Glastonbury in 2011) komen ze er eigenlijk nooit. Maar wie weet wat 2023 brengt? Voorzichtige zin in nieuwe U2-shows mag je in ieder geval vast krijgen!

We houden je op de hoogte!