‘Horeca drama op Hullabaloo 2022’

Hullabaloo 2019
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Alles verliep goed op de zaterdag van Hullabaloo. Tot het stilaan avond werd, en het een ander mis ging bij de horeca op Hullabaloo 2022. De Groningse blog Sikkom schrijft over lange wachttijden, chaos en crew dat McDonalds uitdeelt als vervangende maaltijd.

Met onder meer Kygo en Goldband op het affiche kon er stevig gedanst worden op Hullabaloo, wat ook werd gedaan. Maar dansjes maken hongerig, en dat leidde tot lange wachtrijen bij eetstandjes die niet meteen kleiner werden.

Rond 17:00 ontstond chaos. Sikkom spreekt met een bezoeker die 45 minuten moest wachten op een kebab, en een ander die ‘uren’ moest aanschuiven voor ‘een karige pasta met een koude druppel tomatensaus’. Op die manier misten enkele festivalgangers de optredens van hun de acts waarvoor ze naar het festival kwamen.

Naar mate de tijd vorderde, werd de situatie onveiliger. Zo verklaarden enkele bezoekers dat er enkele vechtpartijen ontstonden en dat ze platgedrukt werden. Uiteindelijk zou de crew McDonalds zijn gaan uitdelen om de situatie iets te verlichten, zie ook de beelden hieronder.

Statement

Festivaldirecteur Mitchel Bovenlander reageert een dag later bij Sikkom: “Het is overal goed gegaan, behalve bij het eten,” blikt hij terug. “De partijen waar we mee samenwerken hebben zich verkeken op de personele bezetting. Tijdens de piekmomenten was het te druk. We hebben waar het kon bijgesprongen en eten uitgedeeld.”

Al bij al kijkt hij met een positief gevoel terug naar afgelopen editie van Hullabaloo. Bovenlander: “Er was meer lof dan klachten. (…) Maar er zijn inderdaad punten voor betering.”

Hullabaloo Logo

Hullabaloo 2022

Locatie
Nederland
Groningen, Nederland
Datum 27 augustus 2022
Line-up
Kygo
Danny Vera
Tickets Niet meer beschikbaar.