Holy Shit! 8 ideeën voor de dresscode van Valtifest 2022

Photo credit: Valtifest

Het eerste weekend van september is het tijd voor de dertiende editie van Valtifest, de van oorsprong afsluiter van het Amsterdamse festivalseizoen. Het evenement biedt jaarlijks de bezoekers een ultiem excuus om zich helemaal kapot te verkleden en een flink potje te dansen. De Valtifest 2022 dresscode: Holy Shit!

Het jaarlijkse thema van Valtifest dient als inspiratie voor de dresscode en zal naar verwachting weer voor een pracht aan creativiteit en losbandigheid zorgen. Heb je geen idee wat je met het thema aan moet? Check dan onze suggesties hieronder. Wees vooral niet bang overdressed te verschijnen, want ie-der-een loopt in kostuum.

Valtifest 2022 dresscode

T-shirt met woordspeling

Ben je niet zo uitbundig en doe je het liefst minimale moeite? Dan is dit t-shirt wellicht iets voor jou. Simpel en duidelijk helemaal volgens thema, maar door de woordgrap ook buiten het festival nog te dragen.

Valtifest 2022 dresscode

Sinterklaasmijter

Leg jij graag focus aan in je outfit en beschouw je jezelf als vroom? Dan is dit hoofddeksel een uitstekende keuze. Zeg nou zelf: wie houdt er niet van de goedheiligman?

Poep op je hoofd

Ben je geen heilig boontje, maar heb je boter op je hoofd? Dat valt goed te bedekken met een drollenmuts.

Valtifest 2022 dresscode

Een kardinaal kostuum

Ben je het liefst helemaal een ander persoon voor een dag? Dan is dit kardinaal kostuum misschien iets voor jou. De set bestaat uit een toga, hoed, cape en riem.

Aureool-diadeem

Wring je je liever niet in allerlei bochteom aan de Valtifest 2022 dresscode te voldoen? Zet dan dit engelendiadeem met aureool op je hoofd. Enig!

Valtifest 2022 dresscode

Frivool nonnenkledij

Zijn de suggesties je allemaal nog wat te tam? Dat kan. Ook voor meer uitbundige mensen hebben we ideeën, zoals een lichtzinnig nonnenpak.

Valtifest 2022 dresscode

Ondeugend priesterpakje

Voor de echte durfals, zoeken we het in de ondeugende hoek. Dit bijna-nietsverhullende priesterpakje incl. goud kruis bijvoorbeeld. Halleluja!

Afstandbestuurbare drol

Tot slot konden we je deze niet onthouden. Het is misschien geen kledingstuk. Wel is het de ideale accessoire: de afstandbestuurbare drol. Zie je het al voor je? Alleen maar rondjes lopen met een drolletje achter je aan, hilarisch!

Ideeën van de festivalorganisatie

De Zeven Wereldwonderen Inéén. Allemachtig-Prachtig 8.888. De Heeren Van Den Bruyne Ster. Krijg-Nou-Tieten. Hare Klisma Klisma Klisma Hare Hare. Dominee Darmgas. Gewoon Niet Te Gelóóóóóóóóóóven. Pisdienaar. Sodesuperjukels. Predikantje Boord. Onfakkingvoorstelbaar Fantasties. Moeder Onderste. Dat-Ik-Dit-Nog-Mag-Meemaken. Zuster Ruft. Wonderstamppot. De Nieuwe Mestias. Help Een Wonder De Wereld In! Dode W-Zee Rol. Totally Weggeblazen. Jezus Van Nazaremspoor. WTF Ouwe. Pispaalmoezenier. Omg… Bizar! Paus Flatus IV. Willem Engelenhaar. Frater Flapdrol.

Supercalifragilisticexpialidocious. Kapelanuspieper. Paradijsvogellam. De Mestmagister. Non-Non Riool A Changé! Darmkanaalkardinaal. Wat-Hebbik-Nou-Pardoes-An-Me-Fiets-Hange. Petrus Poepje. Sensationeel Fabuleus. Onkweilsprofeet. Nou-Breekt-Me-Daar-De-Klomp. Sjeeeeeeeeezus-Mina. Boeddha Bouter-Ze. Sapperdeflapdrol! Karel Appelflauwte-Van-De-Opwinding. Gele Met Bruine Streepjespak. Mozeskriebelkannonen! Sint Schijttemus.

Judas & Jomanda aka De Aars-Jodelaars. Grenzeloos Onfatsoenlijk. Rode Zee-Splijtertje. Kapelaan K. K. Kontje. Hemel Op Aárdig Onthutsend! God, Chill Bill. Totaal Over De Toppers. Heilig Watercloset. Spaanse Strontvlieg Inquisitie. Dope Shit Ouwe. Golden Shower Power Hour. Heilige Shitgeleerde. Züm Kotsen Zó Ongelofelijk Fabuleus! De Putjesschepper Van Hemel En Aarde. Bouwvakkers Dixie-Decolleté. Poepprediker. Fabelachtige Gewéldigheid In Excelsis Deo
Madonna. De Heilige Gier Amen.

Festileaks tipt Valtifest 2022: er zijn nog tickets verkrijgbaar!

Had je je al genesteld in het zwarte gat aan het einde van het festivalseizoen? Heb je nog niks te doen komend weekend? Ga dan vooral een kijkje nemen op Valtifest! Er zijn nog tickets beschikbaar en voor de prijs hoef je het ook zeker niet te laten. Een regular ticket kost je slechts 48 euro, dus waar wacht je op?

Valtifest Logo

Valtifest 2022

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 3 september 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.