Robbie Williams naar Nederland in 2023, kanshebber Pinkpop?

Na enkele jaren zonder tournees en nieuwe muziek komt Robbie Williams in 2023 weer terug naar Nederland. De zanger geeft in een interview met Veronica Magazine aan dat hij volgend jaar weer op gaat treden in ons land.

Vooralsnog blijft het gissen of het met de bevestiging in Veronica Magazine om een zaalshow gaat of dat Robbie Williams een festivaltournee doet. In het interview, waarvan je hieronder een screenshot terug kan vinden, zijn details nog schaars. De zanger deelt mee dat hij het leuk vindt om in ons land op de bühne te staan. Daar blijft het niet bij, Robbie Williams komt naar Nederland in 2023. Omdat de Brit op Pinkpop 2015 als headliner speelde is een terugkeer naar Landgraaf ook een mogelijkheid.

De nieuwe tournee staat in het teken van een nieuw album en een zilver jubileum. Ter ere van zijn 25-jarig bestaan als solo-artiest brengt Robbie Williams op 9 september het album XXV uit. Op dit album worden de grootste hits uit zijn discografie in een nieuw jasje gestoken met behulp van het Nederlandse Metropole Orkest.

Veronica Magazine

Terugkeer naar Landgraaf?

En daarmee voegt Robbie Williams zich ook direct bij de andere geruchten voor een spot op Pinkpop. Williams gaf in 2015 nog een spetterende show op het hoofdpodium in Landgraaf. Met die show in het achterhoofd is er direct kans op een terugkeer naar Pinkpop. De Angels-zanger deed in dat jaar ook TW Classic aan. In 2017 stond Robbie voor het laatst in de Benelux met optredens op Werchter Boutique en het Nijmeegse Goffertpark.

Meepraten over Pinkpop 2023

Het is nog te vroeg om met zekerheid te zeggen of Robbie Williams op Pinkpop 2023 verschijnt. Maar wat is er nou leuker dan alvast te speculeren? Zie je jouw favoriet er niet tussen staan maar ben je er heilig van overtuigd dat je gelijk hebt? Overtuig je mede Pinkpop-liefhebbers op het Festileaks-forum.

Wil jij helemaal snel de laatste updates horen? Via de Festileaks App ben je als eerste op de hoogte: je krijgt dan een pushbericht bij groot concert- en festivalnieuws. Download ‘m in de App Store of Play Store.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam