Geruchtenoverzicht: welke headliners sieren de affiche van Pinkpop 2023?

Photo credit: Buro Pinkpop (Flickr)

Het festivalseizoen is officieel nog niet eens afgelopen en het is alweer tijd om vooruit te kijken. Na een prachtige 2022-editie kan het speculeren beginnen. Wie worden de headliners van Pinkpop 2023? Er lijken in ieder geval genoeg grote artiesten tourplannen te hebben. Zo zijn onder andere Muse, Beyoncé en Red Hot Chili Peppers grote geruchten voor het Limburgse festival.

Wat een geweldige editie was Pinkpop 2022. De drie afsluiters in Landgraaf deze zomer waren niemand minder dan Metallica, Pearl Jam en Imagine Dragons. En hoewel dat nog maar kort geleden lijkt, vliegen de touraankondigingen je al om de oren. Zo delen grote acts als Coldplay en Rammstein hun plannen voor 2023 al vroeg in de zomer. Pinkpop 2023 met één van deze headliners kan in ieder geval al niet meer stuk.

Beyoncé

Who run the world? Juist ja, girls, en dan in het bijzonder Beyoncé. Een nieuw album, een arsenaal aan hits, is er nog meer aanleiding om Queen B op Pinkpop 2023 te verwachten? Absoluut, het is namelijk al lang geen geheim meer dat de zangeres ergens bovenaan het wensenlijstje van festivaldirecteur Niek Murray staat. Alsof dat nog niet genoeg is; het gerucht gaat dat Beyoncé eind juni shows in Italië heeft gepland. Afhankelijk van welke data dat precies zijn, past een optreden in Landgraaf perfect wel of net niet in het schema. In ieder geval lijkt een touraankondiging aanstaande.

Red_Hot_Chili_Peppers_2022
Photo Credits: Pavel Suslov / Warner Records Press

Red Hot Chili Peppers

Het is in 2023 alweer zeven jaar geleden dat onze favoriete rockband uit Californië op Pinkpop stond. Anthony Kiedis, Flea en hun vrienden zouden op Pinkpop 2021 spelen, maar die editie ging niet door. We hebben dus nog een optreden van Red Hot Chili Peppers te goed in Limburg.

Dat de vaandeldragers van de funk rock nog altijd in trek zijn bewijst hun uitverkochte show in het Goffertpark in juni. En afgelopen zomer sloot de alternatieve rockgroep nog Rock Werchter af. By the way, hadden we al gezegd dat gitarist John Frusciante zijn weg terug naar de band heeft gevonden?

The Weeknd

Naast al dat gitaargeweld heeft Pinkpop laatste jaren ook vaak één pop-headliner. Imagine Dragons in 2022, Mumford and Sons in 2019, Bruno Mars in 2018 en Justin Bieber in 2017 bijvoorbeeld. Met The Weeknd zou Pinkpop 2023 een enorme vis binnenhalen.

De Canadese R&B-artiest lijkt deze zomer in Europa te zijn. Zo heeft hij zijn twee optredens in de Ziggo Dome afgelast ‘om grotere shows te doen’. En waar vind je nou een grote menigte, zo’n 60.000 man bij elkaar, om voor op te treden? Zou Starboy himself het adres van Megaland al in z’n telefoon hebben gezet?

Rage Against the Machine

Rage Against the Machine

Ze zouden op dit moment touren door Europa maar een afgescheurde achillespees gooit roet in het eten. Het illustreert de intensiteit van de band van Zach de la Rocha maar weer eens. Maar als je volgend jaar een kleine omweg langs Pinkpop 2023 maakt vergeven we je dat maar al te graag Zach.

Bijna 30 jaar later zou een mooie tijd zijn om de aardbeving nog eens over te doen voor de rockgroep. Want nieuw werk heeft Rage Against the Machine al ruim 20 jaar niet meer gemaakt. Maar wat maakt dat uit als iedereen nog altijd losgaat op tracks als ‘Bombtrack’, ‘Guerrilla Radio’, ‘Bulls on Parade’ en ‘Killing in the Name’?

Taylor Swift

In 2023 is haar laatste concert op Hollandse bodem alweer acht jaar geleden. Een festivalshow van Taylor Swift heeft zelfs nog nooit plaatsgevonden in Nederland. Ook in 2020 niet. Toen was het de bedoeling dat de popzangeres zou verschijnen op onder andere Werchter Boutique, Glastonbury en Roskilde. Door de coronapandemie gingen deze optredens niet door.

De zangeres heeft daarentegen zeker niet stil gezeten. In 2020 bracht ze niet één maar twee albums uit, met een indie folk-sound. En alsof dat nog niet genoeg is, komt er in 2023 alweer een volgende plaat aan. Genoeg nieuwe songs om voor te komen stellen op Pinkpop 2023 als je het ons vraagt.

Robbie Williams

Robbie Williams

In 2015 was Robbie Williams een verrassende headliner in Landgraaf. Na enkele jaren zonder tournees en nieuwe muziek komt de Engelse popster in 2023 weer terug naar Nederland. In januari speelt hij een serie shows in de Ziggo Dome. Genoeg ruimte dus om een half jaar later op Pinkpop te staan.

De nieuwe tournee staat in het teken van een nieuw album en een zilver jubileum. Ter ere van zijn 25-jarig bestaan als solo-artiest brengt Robbie Williams op 9 september het album XXV uit. Op dit album worden de grootste hits uit zijn discografie in een nieuw jasje gestoken met behulp van het Nederlandse Metropole Orkest. Zou deze bijzondere samenwerking ook te zien kunnen zijn op Pinkpop 2023?

U2

Je hebt van die artiesten die eigenlijk te groot zijn voor festivals maar elk jaar weer in de geruchtenlijstjes opduiken. Bijvoorbeeld U2, nog altijd de grootste band die Ierland ooit voortbracht. Dit jaar lijken de geruchten rond Bono & co wel iets concreter. Zo zou de groep aan hun tourcrew hebben laten weten om de periode rond juni 2023 vrij te houden.

U2 stond in hun begindagen op Pinkpop, in 1981 was dat, inmiddels al meer dan 40 jaar geleden. Hoe mooi zou het zijn om zo’n legendarische band na zo’n lange tijd een terugkeer te zien maken? Fleetwood Mac liet in 2019 al zien dat dat een enorm succes kan zijn. ‘I Will Follow’, een nummer van het debuutalbum Boy, wordt net als toen nog bijna elke liveshow gespeeld.

Meepraten over Pinkpop 2023

Het is nog te vroeg om met zekerheid te zeggen wie en of er één van deze namen op Pinkpop 2023 verschijnt. Maar wat is er nou leuker dan alvast te speculeren? Zie je jouw favoriet er niet tussen staan maar ben je er heilig van overtuigd dat je gelijk hebt? Overtuig je mede Pinkpop-liefhebbers op het Festileaks-forum.

Wil jij helemaal snel de laatste updates horen? Via de Festileaks App ben je als eerste op de hoogte: je krijgt dan een pushbericht bij groot concert- en festivalnieuws. Download ‘m in de App Store of Play Store.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Tickets Kopen