‘Arctic Monkeys gestrikt voor Glastonbury 2023’

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Nadat Arctic Monkeys eerder deze week een stadiontournee door het Verenigd Koninkrijk bevestigde zijn er nu ineens signalen voor een passage op Glastonbury. De band zou de deal inmiddels getekend hebben en Glastonbury past precies binnen hun tourschema.

Afgelopen zomer deden de Monkeys al een rondje door Europa en gaven daarin optredens op onder andere Lowlands 2022, Pukkelpop 2022 en Rock en Seine 2022. Met de eerdere bevestiging van de stadiontournee en het aanstaande nieuwe album ontstonden er direct geruchten voor een nieuwe festivaltournee.

Het nieuws over Glastonbury is een eerste signaal dat op een aanstaande festivaltournee duid. Een bron bij het Britse Metro geeft aan dat Alex Turner en de band terugkeren naar Glastonbury. De aapjes zouden van plan zijn om groots uit te pakken tijdens hun derde optreden op de iconische Pyramid Stage.

Nieuw album The Car en nieuwe single

De nieuwe tournee gaat natuurlijk gepaard met het komende nieuwe album. Deze maand is het zover: de nieuwe langspeler van Arctic Monkeys. Op 21 oktober kun je The Car volledig beluisteren. Afgelopen zomer kon je al een nummer van het album horen. Zo kreeg het Zwitserse publiek de track ‘I Ain’t Quite Where I Think I Am’ voorgeschoteld. Sindsdien volgden de singles ‘There’d Better Be a Mirrorball‘ en ‘Body Paint‘.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-25 juni 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam