Arctic Monkeys kondigt Britse tourdata aan, Pinkpop 2023 valt af

BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Er kan definitief een streep door Arctic Monkeys op Pinkpop 2023. Alex Turner en co deelden eerder deze week hun Britse tourdata. Hierdoor behoort een passage op het Limburgse festival niet meer tot de mogelijkheden.

Arctic Monkeys gaan volgend jaar in de zomer op tournee. Zo bestaat er meteen de kans op mogelijke festivaloptredens voor komende zomer. Ondanks dat Pinkpop geen kanshebber meer is blijven er genoeg opties open. In de maanden mei en juni zijn de heren te zien in England. Voor een festivalshow in Nederland moeten we dus gaan denken aan juli en augustus.

Festivals 2023

In het begin van de festivalzomer is de band op tournee in Groot Brittannië. Waardoor we een optreden op onder meer Pinkpop en Best Kept Secret kunnen schrappen. Een stop op festivals als Rock Werchter en Down The Rabbit Hole behoort daardoor juist weer wél tot de opties. Beide festivals vinden een week na het laatste Britse optreden plaats.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, een muziekinstrument bespelen, gitaar en de tekst 'ARCTIC MONKEYS UK & IRELAND TOUR 2023 29.05 BRISTOL Ashton Gate Stadium 12.06 SWANSEA Swansea.com Stadium 31.05 COVENTRY Building Society Arena 14.06 SOUTHAMPTON The Ageas Bowl 02.06 MANCHESTER Emirates Old Trafford 16.06 LONDO Emirates Stadium 05.06 MIDDLESBROUGH Riverside Stadium 17.06 LONDON Emirates Stadium NORWICH Carrow Road Stadium 20.06 DUBLIN Marlay Park 09.06 SHEFFIELD Hillsborough Park 25.06 GLASGOW Bellahouston Park 10.06 SHEFFIELD Hillsborough Park special guests THEHIVES THEMYSTERINES'

Nieuw album The Car

De nieuwe tournee gaat natuurlijk gepaard met het komende nieuwe album. Volgende maand is het zover: de nieuwe langspeler van Arctic Monkeys. Op 21 oktober kun je The Car volledig beluisteren. Afgelopen zomer kon je al een nummer van het album horen. Zo kreeg het Zwitserse publiek de track ‘I Ain’t Quite Where I Think I Am’ voorgeschoteld. Sindsdien volgden de singles ‘There’d Better Be a Mirrorball‘ en ‘Body Paint‘.

Meepraten over Pinkpop 2023

Geen optreden van Arctic Monkeys dus. Wel zijn er een heleboel andere kanshebbers voor Pinkpop 2023. Maar wat is er nou leuker dan alvast te speculeren? Zie je jouw favoriet er niet tussen staan maar ben je er heilig van overtuigd dat je gelijk hebt? Overtuig je mede Pinkpop-liefhebbers op het Festileaks-forum

Wil jij helemaal snel de laatste updates horen? Via de Festileaks App ben je als eerste op de hoogte: je krijgt dan een pushbericht bij groot concert- en festivalnieuws. Download ‘m in de App Store of Play Store.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen