Bon Iver in juni 2023 naar Europa

Photo: Ben Houdijk

Met een Ziggo Dome show in het vizier valt er genoeg te genieten voor de fans van Bon Iver. Toch lijkt dat niet het enige waar de fans naar uit kunnen kijken. Op 10 juni 2023 is er een Europese show van Bon Iver bekendgemaakt waardoor een festivaltournee tot de mogelijkheden behoort.

Bon Iver, alias van alleskunner Justin Vernon, gaat de shows in Amsterdam en Antwerpen komende week eindelijk goedmaken. De coronapandemie betekende namelijk ook doodse stilte rondom Bon Iver en de, al bevestigde, Europese tour. Nadat de zaaltournee achter de rug is lijken Justin Vernon en band in de zomer alweer terug te keren naar Europa. Op 10 juni is er een optreden in het Tweede Rättvik in Zweden bekendgemaakt.

Festivaltournee in aantocht?

Met die bevestiging in het achterhoofd stijgen de verwachtingen voor een Europese festivalzomer direct naar grote hoogten. In juni vinden er verschillende Nederlandse festivals plaats die ongetwijfeld een plekje in willen ruimen voor Bon Iver. Wat te denken van een terugkeer naar Best Kept Secret bijvoorbeeld? De band sloot daar in 2019 al eens het hoofdpodium af. Bon Iver is een verbastering van ‘bon hiver’: dat niets meer dan ‘goede winter’ betekent. Wat als we daar nou eens in bijzijn van Bon Iver een goede zomer van maken?

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam