Beleef ultieme 00’s nu metal-nostalgie met de poster van Sick New World

In mei 2023 is Las Vegas weer een nostalgisch festival rijker. De organisatie achter het nieuwe Sick New World maakt in één keer de indrukwekkende line-up bekend, met onder andere System Of A Down en Korn. De poster is een heuse snoepwinkel voor iedereen met een voorliefde voor de zeroes.

Na het grote succes van nostalgie-festival When We Were Young, komt er met Sick New World een heerlijke opvolger op de Las Vegas Festival Grounds. Het festival presenteert een aantal namen waar menig millenial de vingers bij kan aflikken, zoals System Of A Down, Korn, Evanescence en Deftones. Hoe lang nog tot we dit concept in Europa mogen verwachten?

Sick New World 2023 vindt plaats op zaterdag 13 mei. Ben je bereid om voor deze trip down memory lane naar de VS af te reizen? Dan kun je je nu al registreren voor de presale, die begint op vrijdag 11 november om 19:00 Nederlandse tijd. Wil je meer weten, check dan de website van Sick New World. Early bird tickets kosten $249,99. Naarmate het festival dichterbij komt, stijgen de prijzen tot $279,99 voor standaardtickets.

Sick New World 2023 lineup: System of a Down, Korn, Deftones, Turnstile, Sisters of Mercy, more

Wat betekent dit voor de Europese festivals?

Als deze acts in het voorjaar in de VS optreden, is het niet volledig ondenkbaar dat ze voor de zomer de Atlantische Oceaan oversteken. Evanescence staat bijvoorbeeld ook al op het affiche van een aantal grote Europese festivals volgende zomer. Spot jij nog meer kanshebbers voor Pinkpop of Rock Werchter? Overtuig je mede festivalliefhebbers op het Festileaks-forum.

Lees snel verder voor de volledige line-up van Sick New World, op alfabetische volgorde:

 • 100 Gecs
 • Alien Ant Farm
 • Body Count
 • Chevelle
 • Coal Chamber
 • Cold
 • Cradle of Filth
 • Death Grips
 • Deftones
 • Evanescence
 • Failure
 • Fever 333
 • Fiddlehead
 • Filter
 • Flyleaf with Lacey Sturm
 • Health
 • HO99O9
 • Hoobastank
 • Incubus
 • Killing Joke
 • Kittie
 • KMFDM
 • Korn
 • Lacuna Coil
 • Loathe
 • London After Midnight
 • Machine Girl
 • Melvins
 • Ministry
 • Monster Magner
 • Mr Bungle
 • My Life with the Thrill Kill Kult
 • Narrow Head
 • Orgy
 • P.O.D.
 • Panchiko
 • Papa Roach
 • Placebo
 • Prayers
 • Scene Queen
 • Scowl
 • Sevendust
 • She Wants Revenge
 • Skinny Puppy
 • Soulfly
 • Spiritbox
 • Stobbing Westward
 • Superheaven
 • System of a Down
 • The 69 Eyes
 • The Birthday Massaore
 • The Sisters of Mercy
 • Turnstile
 • Ville Valo

Wil jij als eerste de laatste updates horen? Via de Festileaks App ben je altijd direct op de hoogte: je krijgt dan een pushbericht bij groot concert- en festivalnieuws. Download ‘m in de App Store of Play Store.

Over de auteur ✍️

Eva Wendt

Hi, I'm Eva, 19 years old and I want to work in the music/festival industry. I dont know yet what exactly, because there are many things I like about it. I used to organize my own festival for 6 years and studied IEMES (International Event Music & Entertrainment Studies). I quit this after around 8 months to start working at IFFR (Internional Film Festival Rotterdam). This February I started to write for Festileaks to gain experience in this as well!

Meer van Eva