Geen VOLT Festival in 2023 vanwege economische tegenwind en onzekerheid

VOLT Press

Afgelopen vrijdag verscheen het bericht dat VOLT Festival niet doorgaat in 2023. Door economisch onzekere tijden is het volgens de organisatie onmogelijk om het festival op het gewenste niveau te organiseren. In Hongarije moeten festivalfans het volgende zomer dus doen met een festival minder.

De organisatie die eveneens Sziget Festival organiseert, liet via het staatpersbureau weten dat het festival volgend jaar niet gehouden wordt. Door stijgende kosten worden nu dus ook festivals financieel geraakt. In heel Europa worden de gevolgen van kostenstijgingen steeds meer zichtbaar en dus óók bij festivals. Terwijl Sziget afgelopen jaar nog wat winst wist te maken, viel het resultaat voor Balaton Sound en VOLT Festival minder positief uit.

Wat maakt VOLT uniek?

Het festival vindt doorgaans plaats in Sopron, omgeven door een heuvelachtig landschap ingeklemd tussen Hongarije en Oostenrijk. Door de afgelegen locatie voelen bezoekers ultieme vrijheid midden in de natuur. Daarnaast is VOLT Festival interessant door het diverse aanbod van artiesten waardoor er voor iedereen wel een geschikte act tussen zit. Zo stonden in 2019 zowel Slipknot als Black Eyed Peas en Cypress Hill op de uiteenlopende affiche.

VOLT in de toekomst

Hoe de toekomst van het VOLT Festival er uitziet is op dit moment nog onduidelijk. Dit is dan ook wel te verklaren doordat het nieuws van deze annulering nog erg vers is. Ciprián Farkas, burgemeester van de stad, hoopt in ieder geval dat het festival terugkeert in de stad. Ondanks begrip voor het moeilijke besluit van de organisatie begrijpt hij de annulering van VOLT 2023. Mocht VOLT Festival terugkeren, dan is de stad Sopron hopelijk weer het toneel voor dit spektakel.