Faith No More annuleert tour; Within Temptation vervanger op Graspop 2022

878
Faith No More
Photo: Dustin Rabin

Faith No More zien we volgend jaar helaas niet op de festivals. Mike Patton en zijn muzikale vrienden annuleren de tour waaronder onder andere Graspop en Rock Werchter vielen. Within Temptation is de vervanger op Graspop 2022.

Deze keer is corona niet de reden dat een band moet afzeggen voor komende zomer. Faith No More heeft besloten hun volledige tour door Australië en Europa te annuleren. Dat betekent dat de band niet op Graspop 2022 en Rock Werchter 2022 komt spelen. De band zou ook in 2020 en 2021 op beide festivals staan. Beide festivals hebben al via hun officiële kanalen het nieuws naar buiten gebracht. De reden voor het annuleren zijn ‘huidige uitdagingen’. De Amerikaanse rockgroep annuleerde eerder om dezelfde reden hun Amerikaanse tour. Hieronder is het volledige statement van de band zelf te lezen:

Within Temptation vervangt

Voor de Graspop-gangers is er al iets meer duidelijkheid. De vervanger voor de rockgroep uit San Fransisco is Within Temptation. De Nederlandse symfonische-metalband rond zangeres Sharon den Adel staat op vrijdag 17 juni naast onder Avenged Sevenfold op het affiche.

Voor het andere festival is er nog geen vervanger bekendgemaakt. Het is ook niet zeker of die er nog komt, er kan ook een act worden doorgeschoven naar een hogere positie. Rock Werchter 2022 heeft voor zaterdag 2 juli onder meer Imagine Dragons en Twenty One Pilots al gepresenteerd.

Faith No More

Faith No More
Photo: Jimmy Hubbard

Faith No More is een Amerikaanse band die in 1982 werd opgericht. Het vijftal combineert progressieve rock met funkmetal en hiphop, wat zeker in die tijd zeer vernieuwend was. Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 wordt als hun sterkste periode gezien, met hits als ‘Epic’ en ‘Easy’.

In 2015 betraden de ervaren rockers voor het laatst Europese festivals. Toen stonden ze onder meer op Pinkpop, Hellfest, Graspop en Rock Werchter. Op het laatstgenoemde waren ze de vervanger van Foo Fighters, omdat Dave Grohl zijn been brak tijdens een show in Zweden. Dit was ook het jaar dat ze voor het eerst sinds 18 jaar een nieuw album uitbrachten, Sol Invictus. In 2022 zou de band terugkeren maar die tour werd geannuleerd door persoonlijke problemen binnen de band.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Within Temptation

Within Temptation

De symfonische metalband Within Temptation staat al ruim 20 jaar aan de top binnen het genre. De band rondom frontvrouw Sharon den Adel behaalde met nummers als ‘Mother Earth’ en ‘Ice Queen’ zowel nationaal als internationaal grote successen. Inmiddels heeft de groep alweer zeven albums uitgebracht, waarvan Resist (2019) de meest recente plaat is. Volgend jaar staat de band onder meer op Vestrock.

Met de nieuwe plaat op zak speelde de band in 2019 als headliner onder meer Graspop. Vlak daarvoor spraken wij met zangeres Sharon den Abel. Check hier haar Festival CV.

Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.