Faith No More annuleert tour; Within Temptation vervanger op Graspop 2022

Faith No More
Photo: Dustin Rabin

Faith No More zien we volgend jaar helaas niet op de festivals. Mike Patton en zijn muzikale vrienden annuleren de tour waaronder onder andere Graspop en Rock Werchter vielen. Within Temptation is de vervanger op Graspop 2022.

Deze keer is corona niet de reden dat een band moet afzeggen voor komende zomer. Faith No More heeft besloten hun volledige tour door Australië en Europa te annuleren. Dat betekent dat de band niet op Graspop 2022 en Rock Werchter 2022 komt spelen. De band zou ook in 2020 en 2021 op beide festivals staan. Beide festivals hebben al via hun officiële kanalen het nieuws naar buiten gebracht. De reden voor het annuleren zijn ‘huidige uitdagingen’. De Amerikaanse rockgroep annuleerde eerder om dezelfde reden hun Amerikaanse tour. Hieronder is het volledige statement van de band zelf te lezen:

Within Temptation vervangt

Voor de Graspop-gangers is er al iets meer duidelijkheid. De vervanger voor de rockgroep uit San Fransisco is Within Temptation. De Nederlandse symfonische-metalband rond zangeres Sharon den Adel staat op vrijdag 17 juni naast onder Avenged Sevenfold op het affiche.

Voor het andere festival is er nog geen vervanger bekendgemaakt. Het is ook niet zeker of die er nog komt, er kan ook een act worden doorgeschoven naar een hogere positie. Rock Werchter 2022 heeft voor zaterdag 2 juli onder meer Imagine Dragons en Twenty One Pilots al gepresenteerd.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2022

Locatie
België
Dessel, België
Datum 16-19 juni 2022
Line-up
Sabaton
Within Temptation
Korn
Tickets Niet meer beschikbaar.