Krijgt Europa in 2023 nóg meer Metallica?

Foto: Ross Halfin

Met de bevestiging voor Download Festival 2023 in Donington heeft de grootste metalband ter wereld weer een festival op de agenda. Metallica steekt volgend jaar opnieuw de grote oceaan over voor een nieuwe tournee. Kan Europa zich opmaken voor nóg meer Metallica in 2023?

Het is moeilijk voor te stellen dat Metallica voor maar één festival deze kant op reist. Metallica boeken staat zo goed als gelijk aan uitverkopen, concert- en festivalorganisatoren zien het puntige bandlogo dus maar al te graag op hun poster. Afgelopen jaar werden zowel Pinkpop 2022 als Rock Werchter 2022 getrakteerd op een explosieve show vol klassiekers. Zien we de band uit Los Angeles volgend jaar terug in Nederland en België?

Eindelijk naar Graspop?

Komt Metallica voor het eerst naar Graspop 2023? Metallica is zo’n beetje de enige metalband van groot formaat die het festival in Dessel nooit heeft weten strikken. Mötley Crüe, Def Leppard, Slipknot, Ghost en Parkway Drive staan al op het programma. Schuift Metallica aan? Of gaan ze voor een eigen show in bijvoorbeeld het Koning Boudewijnstadion?

En Nederland?

Naast Pinkpop zijn er in Nederland (helaas) weinig festivals waar een band als Metallica nog terecht kan. Krijgt de band een eigen evenement in het Goffertpark, Malieveld of Stadspark? Hoeveel evenementen kan de agenda van de Johan Cruijff ArenA nog hebben? Het thuisstadion van Ajax ontvangt in 2023 maar liefst twee keer Bruce Springsteen, drie keer Harry Styles en vier keer Coldplay. Denk nou om die grasmat!