Metallica twee keer op jubilerend Download Festival 2023

Photo: Ross Halfin

Download Festival in Donington viert in 2023 haar twintigste verjaardag. De drie grootste namen bovenaan de poster zijn Slipknot, Bring Me The Horizon en Metallica. Laatstgenoemde mag komende zomer twee avonden afsluiten op het Britse festival.

Laat het maar aan Metallica over om zoiets speciaals te doen. James Hetfield & co. spelen komende zomer twee unieke sets op Download 2023. En niet zomaar uniek: geen enkel nummer wordt op beide avonden gespeeld.

Het festival in Donington Park viert volgend jaar haar twintigjarig bestaan en krijgt mede door dit jubileum een dag extra. Ook Bring Me The Horizon en Graspop 2023-headliners Slipknot zorgen voor de nodige feestvreugde op de verjaardag van het festival. Voor een Nederlands tintje regelt Within Temptation de bitterballen.

Poster ging al rond

Er ging al een tijdje een gelekte poster rond met het grootste deel van de lineup voor 2023. Nu weten we zeker dat dit niet slechts het werk van een ijverige fan met Photoshopskills is geweest: het bleek precies de poster die het festival nu zelf deelt. Ook Ghost, Placebo, Pendulum en Disturbed vinden we terug op Download Festival 2023.

Een aantal namen op Download Festival zien we vaak terug op Pinkpop, Rock Werchter of Graspop. Zal Ghost terugkomen naar Pinkpop 2023 om de afzegging van 2016 goed te maken? Maakt Metallica zijn debuut op de Desselse Stenehei op Graspop 2023? Het is zo’n beetje de enige metalband van dergelijk formaat die er nooit eerder stond.

Download Festival Logo

Download Festival 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leicestershire, Verenigd Koninkrijk
Datum 8-11 juni 2023
Tickets Kopen