Metallica pakt in 2023 uit met twee optredens in de Johan Cruijff ArenA

Foto: Ross Halfin

Metallica komt met groot nieuws voor de Nederlandse fans. De metaliconen staan volgend jaar twee avonden op de middenstip van de Johan Cruijff ArenA. Daarnaast komt er in 2023 een nieuwe plaat uit en daarvan is de eerste single inmiddels op de streamingsdiensten te beluisteren.

En daarmee tellen we maar liefst drie zaken waarvoor de liefhebbers de vlag uithangen. De twee shows in Amsterdam vormen de aftrap van de M72 World Tour. James, Kirk, Robert en Lars geven op 27 april en 29 april twee unieke shows in de Johan Cruijff ArenA met compleet verschillende setlists. Met voorprogramma’s als Architects, Mammoth WVH, Five Finger Death Punch en Ice Nine Kills krijgen de metalheads bovendien waardige opwarmers.

De kaartverkoop van de concerten start aanstaande vrijdag vanaf 9 uur. De kaarten geven toegang tot beide data en zijn verkrijgbaar vanaf €156,80. Op 20 januari 2023 zullen losse kaarten verkocht worden voor de plekken die nog beschikbaar zijn.

Twaalfde studioalbum aanstaande

Het nieuws van de nieuwe tournee gaat gepaard met de aankondiging van het nieuwe album 72 Seasons. De plaat komt ruim op tijd uit voordat de mannen in het vliegtuig naar Nederland stappen: vanaf vrijdag 14 april ligt de nieuwe Metallica in de rekken. Met single ‘Lux Æterna‘ is er daarnaast een eerste voorproefje gegeven. Het nummer klokt een ruime drie minuten en wekt een scherpe en beukende eerste indruk.