Roadburn 2023 lanceert programma met onder andere Deafheaven

Het Tilburgse evenement Roadburn laat na de oorverdovende editie van afgelopen jaar weer van zich horen. Met enkele exclusieve shows voor Europa en andere interessante randactiviteiten staat er nu al een aantrekkelijk programma voor de fans van het wereldwijd geliefde metalfestival.

De naam van Deafheaven schittert aan de bovenkant van de nieuwe poster van Roadburn. De Britse blackmetalgiganten treden in Tilburg aan met twee exclusieve optredens. Tijdens de eerste show spelen ze het baanbrekende album Sunbather integraal. De tweede show staat in het teken van Infinite Granite. Het vijfde studioalbum van Deafheaven betekende een stijlbreuk met hun eerdere albums. Deze nummers krijgen nu ook een integrale vertolking tijdens Roadburn.

Roadburn 2023 programma

De organisatie van Roadburn 2023 heeft echter niet stilgezeten en heeft een afwisselend programma samengesteld voor de nieuwe editie. Check alle bevestigingen hier:

Exclusieve optredens en samenwerking met Schouwburg Tilburg

Met deze serie bevestigingen druipt de kwaliteit weer van de affiche. Naast een aantal exclusieve shows in Europa geven veel acts een optreden dat in het teken staat van een van hun studioalbums. Geen wonder dat Roadburn bekendstaat om de intense totaalervaring vol met onverwachte wendingen.

Maar dat is nog niet alles. Naast het muziekprogramma staat er in 2023 ook een samenwerking met Schouwburg Tilburg op het programma. In samenwerking met de Schouwburg presenteert Roadburn een nieuw evenement waarbij de muziek verzorgd is door onder andere Amenra-zanger Colin H. van Eeckhout.

Meer informatie over Roadburn 2023, het programma, de aanstaande kaartverkoop en accommodatie is te vinden op de website van het festival.

Roadburn Festival Logo

Roadburn Festival 2023

Locatie
Nederland
Tilburg, Nederland
Datum 19-23 april 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam