Taylor Swift op Amerikaanse tour in 2023; Europese festivals onwaarschijnlijk

De Europese fans van de Taylor Swift moeten nog even geduld hebben. De tour van de Amerikaanse zangeres lijkt voorlopig nog niet naar Europa te komen in 2023. Maar er is hoop!

Taylor Swift kondigt vandaag het Amerikaanse deel van haar ‘The Eras’ tour aan. Deze tour duurt van maart tot augustus 2023. 17 juni (in het Pinkpop 2023-weekend) staat de zangeres in Pittsburgh. Daarmee kan er een grote streep door haar naam voor de 52ste editie van het Limburgse festival.

Sowieso lijken Europese festivals niet te passen in haar tourschema: pas begin augustus is de laatste stop. De grote popfestivals waar iemand van Swifts status vooral zou passen, zoals Rock Werchter, Pinkpop en Glastonbury, zijn dan allang achter de rug.

Internationale data volgen snel

Op Twitter noemt Taylor Swift The Eras Tour een reis door haar muzikale heden en verleden. Het nieuwe album Midnights is dan ook niet de enige plaat die fans voor het eerst live willen horen. Sinds haar vorige grote tour heeft ze alweer vier nieuwe langspelers uitgebracht.

Ook zegt ze dat internationale data snel zullen volgen. Misschien zien we de superster in het najaar in de Ziggo Dome en het Sportpaleis?

Indrukwekkende supportacts

Op het Amerikaanse deel van haar tour neemt de ‘Shake It Off’-zangeres een aantal indrukwekkende supportacts mee, zoals Beabadoobee, Haim en Phoebe Bridgers. Poprockband Paramore staat op 18 maart in het voorprogramma van Swift en blijft daarna tot 27 mei plakken in de VS. Zien we de band rond Hayley Williams dan misschien wel terug op Pinkpop?