WOO HAH! 2023 moet op zoek naar een andere locatie

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Volgend jaar zal het festivalterrein Beekse Bergen het toneel vormen voor drie zomerfestivals. De gemeente van het Noord-Brabantse Hilvarenbeek had al vergunning afgegeven voor WOO HAH! 2023 maar het festival ziet daar nu zelf vanaf na overleg met de gemeente.

Het festival zag de Beekse Bergen als ideale locatie om haar bezoekers te laten genieten van de grootste artiesten binnen de hiphopscene. Onder andere Skepta, Travis Scott en Stormzy waren de afgelopen jaren te bewonderen aan het Hivarenbeekse strand. Het nieuws over de locatie is met teleurstelling ontvangen door liefhebbers van het festival in Noord-Brabant.

Toch is er voor de fans van WOO HAH! ook goed nieuws, omdat MOJO aangeeft hard te werken aan een alternatief voor het evenement. Overigens meldt MOJO Concerts dat het hun eigen besluit is om te vertrekken uit Hilvarenbeek na overleg met de gemeente.

Hiphop in Nederland

Het genre waarop WOO HAH! zich richt krijgt de afgelopen jaren steeds meer plek op de Nederlandse festivallandkaart. Er ontstaan de afgelopen jaren veel nieuwe festivals die in het teken staan van hiphop, urban en R&B en die evenementen worden steeds vaker bezocht. Appelsap (Flevopark, Amsterdam) is naast WOO HAH! een grote speler binnen de hiphopwereld, maar ook Rotterdam is steeds vaker het decor van nieuwe feestjes. Je kunt er bijvoorbeeld naar TIK TAK Festival dat sinds 2019 wordt gehouden in Rotterdam en waar de nadruk licht op Nederhop en R&B. Daarnaast is er OH MY!, dat na de eerste editie in het Arenapark in Amsterdam in 2023 voor het eerst plaatsvindt in de Kuip in Rotterdam. Genoeg keuze voor de liefhebber!

De beste tracks afkomstig van vorige edities van WOO HAH