Lizzo bevestigt festivals voor 2023, kanshebber Rock Werchter

Photo: Luke Gilford

It’s about damn time! Popfenomeen Lizzo bevestigt haar komst naar meerdere festivals in 2023. Zou ze ook wat pop naar Rock Werchter brengen?

Zangeres Lizzo staat in 2023 in ieder geval op twee Europese festivals. Het Portugese NOS Alive bevestigde deze week dat ze op vrijdag 7 juli een feestje gaat bouwen op de NOS stage. Vorige week maakte ook het Poolse Open’er de komst van de zangeres bekend. Daar treedt ze op 28 juni op, slechts één dag voor de start van Rock Werchter. Het zou dus prima in haar tourschema passen om even langs de Werchterse velden te gaan.

Dat de Amerikaanse popzangers een bezoekje brengt aan België, staat sowieso vast. Als onderdeel van haar ‘The Special Tour’ staat ze op 24 februari 2023 in het Antwerpse Sportpaleis. Een dag eerder doet ze ook de Ziggo Dome aan. Er zijn nog kaartjes beschikbaar. Na de Europese concerten keert ze terug naar Amerika voor een thuiswedstrijd. Haar laatste overzeese optreden vindt op 2 juni plaats in Canada: daarna is er dus meer dan genoeg tijd voor een reeks festivals.

Rock Werchter 2023

Lizzo is niet onbekend met festivals. Al eerder trad ze op onder andere Glastonbury, Roskilde Festival en Primavera Sound op. Ook stond ze in 2019 al in The Barn van Rock Werchter en gaf ze een show weg op Best Kept Secret. Het is dus nog even afwachten of we haar terug gaan zien in de lage landen.

Rock Werchter knalt ondertussen de ene na de andere headliner eruit. Al eerder mochten we namen als Stromae, Muse en Fred again.. verwelkomen op het affiche. Daar kwam vandaag nog een headliner bij, namelijk Oscar and the Wolf. De bovenkant van de poster begint al aardig vol te raken, maar er is nog genoeg ruimte voor nieuwe namen. Die zullen hopelijk niet lang meer op zich laten wachten.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.