Goldband was ‘teringbrak’ bij de opnames van dit nummer

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

De afgelopen twee jaar scoorde Goldband hit na hit. Op de festivalweides werden hun anthems dan ook luidkeels meegezongen. Toch gaat het opnemen van hun eigen vocalen in de studio niet altijd vlekkeloos. In het themanummer ‘Iedereen aan de Kook’ van het tijdschrift &Chantal vertellen Karel, Milo en Boaz van Goldband over hun kwaliteiten achter het fornuis. Ook onthullen ze dat ze dat ze lang niet altijd nuchter in de studio staan, zeker als er meerdere opnamesessies achter elkaar gepland zijn.

‘Teringbrak’ in de studio

Nu Goldband een gevestigde naam is in de Nederlandse popmuziek is de prestatiedruk soms hoog. Opnamesessies worden strak gepland en vergen soms veel energie, zeker als er vier dagen achter elkaar gezongen moet worden. “Het loopt de derde dag wel eens uit de hand en dan maken we op de vierde dag een brakke tune,” aldus Milo. Volgens Boaz waren ze bij de opnames van de grote hit ‘Ja Ja Nee Nee’ in 2020 dan ook ‘teringbrak’.

Tot slot windt Karel er geen doekjes om en biecht hij op dat ze tijdens het inzingen van openingstrack ‘Ik Zie Je’ van het album Betaalbare Romantiek zelfs ‘aan’ waren. Wat daar precies mee bedoeld wordt, laat hij vervolgens tactisch aan onze verbeelding over.

Keukenprinsjes

In het interview met &Chantal laten ‘De Boys van Goud’ zich ook eens van hun culinaire kant zien. Althans, zo lijkt het, want op de vraag of de heren echte keukenprinsen zijn, antwoordt Boaz dat hij in de afgelopen weken hooguit een paar eieren heeft gebakken. Zijn collega’s brengen wél graag tijd door in de keuken. Zo vertelt Karel op dat hij voor al zijn dates van de afgelopen coronaperiode risotto heeft gekookt en in de toekomst graag een broodjeszaak zou willen openen. Milo houdt het bij relatief simpele maar smaakvolle ‘spaghetti aglio e olio’ als signature dish.

festivalacts top 100 van 2022
Photo credit: Boy Janissen / Festileaks

Festivalact van 2022

Het was afgelopen zomer vrijwel onmogelijk om Goldband mis te lopen. Van Dauwpop tot Wildeburg: ze maakten een enorme ereronde langs de Nederlandse en Belgische festivalweides. Overal zetten de zangers de tent op zijn kop met hun aanstekelijke stucpop. Met echte festivalbangers zoals ‘Witte Was’, ‘Mijn Stad’ en ‘Dit Is Voor Jou’ gingen alle voetjes van de vloer en werd elke keel ruw geschreeuwd. Daarmee werd Goldband dé festivalact van 2022! Ook komende festivalzomer staan er weer een heleboel afspraakjes gepland met hun trouwe festivalfans. Hun komst op onder andere Paaspop, CORE Festival, Dauwpop en Pinkpop 2023 werd eerder al bevestigd.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy