Dua Lipa dankbaar over Eurosonic Noorderslag: ‘Belangrijke aanjager van mijn carrière’

Dua Lipa @ Eurosonic Noorderslag 2023
Photo: Niels Knelis

Dua Lipa schoof zaterdag aan op Eurosonic Noorderslag 2023 voor een keynote interview. Tijdens de uur durende sessie ging het kort over nieuwe muziek, maar voornamelijk over haar werk met het Sunny Hill Festival en de Sunny Hill Foundation. Ook blikte ze terug op haar vorige bezoek aan het festival in 2016: “Iedereen hier geloofde zo in mij, dat was erg bijzonder.”

Het optreden van Dua Lipa op Eurosonic Noorderslag 2016 is één van de meest memorabele uit de geschiedenis van het festival, met de kennis van nu. Met niet meer dan een half hitje op zak en een oversized trui aan overtuigde ze in Vera. Nu zeven jaar later blikt ze terug: “Eurosonic was eigenlijk mijn eerste kennismaking met festivals: voor het eerst in een artist area. Ik herinner me nog wat willekeurige dingen, zoals de Hongaarse soep die ze elke dag maakten en zo ontzettend lekker was.”

“Ik weet ook nog dat het zo koud was, net als nu. We sliepen op een boot en hadden nog een hele kleine crew. Omdat ik de enige vrouw was kreeg ik m’n eigen kamer, terwijl alle jongens in krappe stapelbedden bij elkaar zaten. Dat was schattig.”

Zenuwachtig

Dua Lipa werd van tevoren ingelicht over Eurosonic Noorderslag: “Mensen vertelden me dat het een enorme kans was. Dat hier veel boekers van festivals rondlopen en dat als het hier goed zou gaan, we misschien wel op andere festivals konden spelen. Dat klonk als een grote droom.”

Maar het bracht ook een bepaalde druk met zich mee. Dua: “Het maakte me zenuwachtig en ik weet nog dat we ons zorgen maakten of er überhaupt wel iemand op zou komen dagen. Dat deden ze gelukkig en de show ging goed.”

Excellence Award

De rest is geschiedenis, kunnen we wel stellen. “Eurosonic was een belangrijke aanjager van mijn carrière. Iedereen hier geloofde zo in mij, dat was erg bijzonder. Na het festival lukte het om meer festivals te doen die zomer. En toen is het allemaal wel goed gekomen,” zegt de superster met een grote glimlach.

Na afloop van het keynote interview nam Dua Lipa de Excellence Award in ontvangst van Eurosonic Noorderslag. Die prijs werd voor het eerst uitgereikt en erkent haar als de meest succesvolle artiest uit het ESNS Exchange programma.

Eurosonic Noorderslag Logo

Eurosonic Noorderslag 2023

Locatie
Nederland
Groningen, Nederland
Datum 18-21 januari 2023
Line-up
Coloray
Mainline Magic Orchestra
Merol
Tickets Niet meer beschikbaar.