Hoopvol 2023 in: Foo Fighters gaan door

Dave Grohl
Photo credit: Andrew Stuart

Op oudejaarsavond bracht Foo Fighters een statement naar buiten waarin de band haar terugkeer aankondigt. De tour van de band kwam afgelopen maart abrupt ten einde na het schokkende overlijden van drummer Taylor Hawkins.


Terwijl wij aan de oliebollen zaten, deelde Foo Fighters via de socials een emotioneel statement waarin ze bekendmaakten dat we de band binnenkort weer kunnen gaan zien. Vanzelfsprekend neemt de band anno 2023 een andere vorm aan na het tragische verlies van Hawkins. Welke vorm dat precies is, moeten we nog afwachten. Voor wie het bericht gemist heeft:

Wie drumt in 2023 bij Foo Fighters?

Er valt nog weinig te zeggen over de vervanger van Hawkins, maar aan de contactenlijst van frontman Dave Grohl zal het niet liggen. Tijdens de twee Taylor Hawkins Tribute concerten afgelopen september namen veel drummers plaats op zijn kruk. Zat daar een mogelijke opvolger tussen?

Rufus Tiger Taylor, zoon van Queen drummer Roger Taylor, zou een respectvolle opvolger zijn. Behalve een look-alike was deze drummer van The Darkness namelijk ook een goede vriend en protegé van Hawkins. Het lijkt de meest logische optie, maar misschien heeft Grohl nog andere drummers van bevriende bands in het vizier. Neemt bijvoorbeeld Rage Against the Machine drummer Brad Wilk de stokken over, of grijpt Jon Theodore van Queens of the Stone Age zijn kans bij Foo Fighters? Ook Hawkins’ zoon Shane maakte bij de Tribute shows veel indruk op de plek van zijn vader. Wie het ook wordt, Foo Fighters fans hebben in ieder geval genoeg om naar vooruit te kijken in 2023.